Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Elkéstünk a szobatisztasággal?

Elkéstünk a szobatisztasággal?

Figyelt kérdés

Kisfiam jövő hónap közepén lesz 2.5 éves. Mást se hallok a családtól, hogy már rég bilibe, wc-be kellene végeznie a dolgát, mert az XY gyereke már szól és nála fiatalabb.

Ha leveszem róla a pelust, akkor össze vissza pisil. Panelben lakunk, még csak az sem megoldás, hogy kiviszem az udvarra.

Mindig kérdezem tőle, hogy kell-e pisilnie, kakilnia, de azt mondja, hogy nem. Kérdezem, hogy ráül-e a bilire, nem . Ígértem már neki nagy játékot is, de nem.

Peluscserénél kérdezem tőle, hogy nem kell-e pisilni, azt mondja nem, de 5 perc múlva tele van a pelusa.

Meg ilyet mondanak, hogy le kell fogni, nem kell megengedni, hogy felkeljen a biliről, amíg nem pisilt bele. Na én ezt biztos, hogy nem fogom.

Nagyon el vagyunk késve?

2022. aug. 31. 13:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Ígérj neki inkább kisgatyót. A bugyi elég kislányos,ne ahhoz szokjon hozzá. Az oviban ki fogják csúfolni.
2022. aug. 31. 15:14
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok választ.

Pelusosan nem tudtam beadni oviba, így bölcsibe fog járni októbertől, akkor lesz helye, nekem vissza kell mennem dolgozni jövő hónaptól. Remélem jövő szeptemberre azért leszokik a pelusról, mire óvodaköteles lesz. 😄

2022. aug. 31. 15:15
 13/20 A kérdező kommentje:

Ő kérte, hogy bugyi legyen.

Tudom, szar anya vagyok, de szokta nézni a Binget és abban van egy bugyis rész, akkor kezdte el mondogatni, hogy bugyi kell neki.

2022. aug. 31. 15:16
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy szar anya csak anyukám óvónő, tudom, milyenek az ovisok. Főleg a nagycsoportosok.
2022. aug. 31. 15:17
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
14…az, hogy most bugyi az nem jelenti, hogy 6 èvesen is bugyi lesz🤔
2022. aug. 31. 15:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A nagyobbik lányom 3 évesen még hallani sem akart a szobatisztaságról, pedig kapott bilit is, de nem érdekelte. 3,5 évesen feltűnt neki, hogy ő az egyetlen a bölcsis csoportban pelenkával (nem Magyarországon élünk, itt 4 évesen mennek oviba). Úgyhogy szólt hétfőn a pájdagógósz néni, hogy a gyerek nem volt hajlandó pelenkában lenni, bugyija meg nem volt, keddre találjunk ki valamit. A gyerek új bugyikat akart (pedig otthon már betáraztam neki), úgyhogy elmentünk bugyit venni. Örült neki. Otthon nem volt hajlandó bilibe pisilni, úgyhogy megint felkerekedtünk, vettünk WC szűkítőt. Azóta nem pelenkás, egyetlen balesete sem volt.

A kicsi akkor volt pont 2 éves, kiverte a hisztit, hogy neki sem kell pelenka. Mondtam neki, hogy OK, de akkor a WC-be pisil ezután, ezen megint hisztizett egy sort. Aztán rájött, hogy van bili is, ezen felvidult. Még jó, hogy ez júliusban történt, mert télen nagyon nem örültem volna annyi balesetnek, de másfél hónap alatt megtanulta a dolgot. Viszont éjszakára még nem ágytiszta, de rohadtul ellenkezik, ha pelenkát adok rá.

2022. aug. 31. 18:18
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 2,5 éves. A bölcsiben a korosztálynak kb a fele szobatiszta, a többség 2,5-3 körül lesz az, ez teljesen átlagos és normális, semmivel nincs elkesve.
2022. aug. 31. 19:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Max nem veszik be az oviba.
2022. szept. 1. 16:55
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Meg ilyet mondanak, hogy le kell fogni, nem kell megengedni, hogy felkeljen a biliről, amíg nem pisilt bele. Na én ezt biztos, hogy nem fogom."

Te jó ég... Nehogy hallgass rájuk.

2022. szept. 1. 17:24
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Még nincs elkésve, pelenkázni kell még.
2022. szept. 2. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!