Elkéstünk a szobatisztasággal?
Kisfiam jövő hónap közepén lesz 2.5 éves. Mást se hallok a családtól, hogy már rég bilibe, wc-be kellene végeznie a dolgát, mert az XY gyereke már szól és nála fiatalabb.
Ha leveszem róla a pelust, akkor össze vissza pisil. Panelben lakunk, még csak az sem megoldás, hogy kiviszem az udvarra.
Mindig kérdezem tőle, hogy kell-e pisilnie, kakilnia, de azt mondja, hogy nem. Kérdezem, hogy ráül-e a bilire, nem . Ígértem már neki nagy játékot is, de nem.
Peluscserénél kérdezem tőle, hogy nem kell-e pisilni, azt mondja nem, de 5 perc múlva tele van a pelusa.
Meg ilyet mondanak, hogy le kell fogni, nem kell megengedni, hogy felkeljen a biliről, amíg nem pisilt bele. Na én ezt biztos, hogy nem fogom.
Nagyon el vagyunk késve?
Minden gyerek máskor lesz szobatiszta.
Idegrendszernek kell megerni.
Lányom 2,5 volt.
De egyik napról a másikra lett szobatiszta.
Szintén más kérdezgette, hogy “még nem??”
Emiatt kezdtem erősebben figyelni a jeleket. Ez decemberben történt.. hiába a kert..
Fiam viszont eleve gyorsabban fejlődött mindenben.
2 év 3 hónaposan lett szobatiszta. Nála ő döntött, levette a pelust.. ( de itt ugye van udvar)
Ez nekem meglepetes volt, mert felkészültem, hogy 3 éves kora után fogunk eljutni ide.
Fiúk szeretik kicentizni ovi előtt.
Nem vagytok elkésve és nem szabad erőltetni.
Minden gyerek máshogy fejlődik. A fiam 3 éves kora előtt 3 héttel lett szobatiszta. A kislányom jövő héten lesz 2 éves, 1 hónapja pisiben stabilan szobatiszta, wc-be pisil, időben szól és képes visszatartani, amíg elmegyünk a wc-re( azt is jelzi, ha kakilnia kell,de ahhoz kér pelenkát).
A fiúk általában később lesznek szobatiszták, majd eljön nálatok is az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!