Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Miért nem hajlandó szólni?

Miért nem hajlandó szólni?

Figyelt kérdés
5. napja pelenka nélkül van a fiam. Tudja hogy szólnia kéne, volt is hogy szólt és mentünk a bilire/bokorhoz. Az esetek 98%-ában mégsem hajlandó szólni csak ha már pisil vagy bepisilt. Az se zavarja a pisis ruhában hagyom. Szeptemberbe mennie kéne oviba. Én viszont már ott tartok hogy visszaadom a pelenkát. Nem bírom már hogy egész nap öltözetem, takarítok, mosom kézzel a ruháit hogy lrgyen mit ráadni. A szőnyeg lassan bűzlik a pisitől. Sikálhatom azt is. Teljesen el vagyok keseredve😔
2022. júl. 27. 11:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Már jutalmat is kapm pedig ellene voltam. Mikor szól, sikerül akkor kéri is. Egy nagy ajándék is be van ígérve ha már ügyes lesz. Ki is választotta. Semmi nrm hat rá
2022. júl. 27. 11:43
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

Próbáljatok egyelőre csak a pisire koncentrálni. Ha arra megbízhatóan szobatiszta lenne, akkor azért el tudjátok kezdeni az ovit.

A nagydologra vonatkozó szobatisztaságra a legtöbb gyerek fél-egy évvel később érik meg.

2022. júl. 27. 13:03
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

Ne stresszelj rajta, mert aztvő is érzi, ha feszkó van a pisi körül, és annak nem lesz jó vége.

Esetleg próbáld meg elvinni pisilni bizonyos időközönként-pl 2-3 óránként.

Vagy tevékenységhez kötve, hogy alvás előtt-alvás után, séta előtt séta után, evés előtt evés után.

Szóval ne csak várd hogy azóljon, hanem vidd el pisilni.

És mehet a bilidal és társai is.

2022. júl. 27. 13:16
 14/21 A kérdező kommentje:
Nem jó. Ha mondom neki gyere alvás, fürdés, evés előtt pisilj ordít hogy nem mert neki nem kell.
2022. júl. 27. 13:21
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

Dehogynem, hat rá majd az idő.

Tudom én is, milyen pisit, kakit takarítani mindenhonnan, nálunk az egyik gyermek szobatisztulása három hónap volt. A másik egy nap alatt bilire szokott, pedig előtte nagyon nem szeretett volna. Légy türelmes egy kicsit vele, még kicsi, és nincs elkésve sehonnan.

2022. júl. 27. 13:23
 16/21 anonim ***** válasza:
83%

14-re:

Azt minden gyerek mondja, és még évekkel később is. Amikor már nem attól kell tartani, hogy bemegy a pisi, hanem, hogy amint odaértek a játszótérre, máris indulhattok haza, mert "Anya, pisilnem kell!"

A kislányom nekem is rendkívül makacs, de megmondjuk neki, hogy "ha nem kell, akkor is üljél rá a WC-re, hátha jön" - és az esetek legalább felében jön is. Miután többször is elmondta, hogy "De hát nem keeeeell, nem értitek???" Ezek ilyen kis gyerekkori meccsek nekik a szülőkkel. :-)))

2022. júl. 27. 13:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A már 8 éves lányomat is mindig elzavarom indulás előtt pisilni, persze sosem kell...

Persze ne erőszakkal, de próbáld odaültetni, hogy nem baj ha nem kell, de próbáldja meg, ha nem kell, mehet tovább.

2022. júl. 27. 13:31
 18/21 anonim ***** válasza:
63%

Nagyon türelmetlen vagy ,így nem fog menni. Értem én hogy 1 heted van a szabiból, de ilyen idegállapotban nem fog menni neki sem . Érzi rajtad hogy tiszta stressz vagy, így ő is az lesz.

Láthatóan nem kész még a dologra, nem érett az idegrendszere. Ezt nem tudod befolyásolni, vagy érett, vagy nem.

Ha nem lesz szobatiszta, kérelmezd a bölcsiben, hogy maradhasson, neked dolgoznod kell stb...

Add vissza rá a pelust és ne görcsölj rajta.

Üdv: egy óvodapedagógus

2022. júl. 27. 14:16
 19/21 anonim ***** válasza:
84%

Nem érett, nem érett, az a legjobb ha bölcsis marad. Akkor lenne ciki, ha nem járna bölcsibe, mert 3 után már fel se veszik. Csak akkor maradhat, ha már bölcsis, amikor betölti a 3 évet. De akkor 4 éves korig simán.

És de: érett gyereket nem kell 3 hónapig szobatisztává nevelni, mert tényleg egyik napról a másikra az lesz.

Azt kell ennyi ideig trenírozni, akiről korán kerül le a pelenka. Nem számít hány éves ekkor.

2022. júl. 27. 16:18
 20/21 A kérdező kommentje:
Még jó hogy teljesen szobatiszta lett így is hogy nem érett. Mi lett volna ha érett lett volna rá.
2022. aug. 7. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!