Ha a 3 éves elmúlt gyerek nem szobatiszta kivizsgáltatják, vagy speciális oviba küldik problémás gyerekek közé?

Nem
Csak fenyegetnek vele
Oviköteles és felveszik
Majd öltöztetik ( legtőbb helyen ráadják a pelust)
Nyilvsn ezt nem fogjàk mondani, mert a nyomás alatt a legtöbb szülő a szobatisztaságig megoldja a felügyeletet.
De az óvodakötelesség nem 3 éves kor, hanem az a tanév amelyik előtt szeptemberig betölti a 3-at.
Pl az októberi gyerek csak majdnem 4 évesen

Nem tudom az ország melyik részén éltek. De ilyen nincs, hogy nem mehet normál oviba csak mert nem szobatiszta.
Már a másik kérdésednél is leírtuk.
Csak is a megyei pedagógiai szakszolgálat dönthet arról kell e speciális ovi vagy sem - de azért mert még nem szobatiszta nem fogyatékos a gyereked. Csupán éretlen.
Ilyenkor 2 verzió lehetséges.
Vagy kéred a gyerek ovi kezdésének a halasztását és marad otthon 4 éves korig, vagy pedig beveszik úgy, hogy viszel kakira pelust.
Az én lányom is 4.5 éves koráig csak pelenkába kakilt. Az ovi teljesen normálisan kezelte. Illetve viszel egy rakatt váltóruhát.

Én bepisiltem egész 12 éves koromig éjszaka.. (néha néha)
Nem jöttünk rá miért, kinőttem!

Sok gyerek 3,5 evesen lesz szobatiszta (koztuk az enyem is ), ez TELJESEN normalis.
Az ovoda pedig koteles felvenni.

Ki fogja nőni csak kérdés mikor :/
Én sem éreztem kiskoromban este hogy pisilni kell
Néha becsurgott

Majd az óvónő megoldja.
Csak kedves anyuka,legyél tisztában először a jogaiddal. Mert ott fognak beetetni ahol csak lehet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!