Az igaz, hogy régebben, amikor még csak textilpelus volt, akkor hamarabb lettek a gyerekek szobatiszták?
Igaz. Ha a pelenka nem szív mindent csont szárazra, akkor hamarabb megtanulja, hogy egyáltalán mi is az a pisilés, érzi és hát kellemetlen dolog a pisiben ücsörögni.. :) Mondjuk manapság már ott van a mosipelus mint köztes megoldás, hogy ne ázzon el állandóan a gyerek minden ruhája.
Személyes tapasztalat: minket az öcsémmel textillel pelenkáztak és 1 éves korunk körül voltunk szobatiszták, a nagymamám pedig ugyanezt mesélte az én anyukámról és a nővéréről. :)
Vannak ilyen sztorik, hogy 1 éves korára szobatiszta lett egy gyerek akkoriban, de ezek szerintem biztos kitalációk, vagy az számított "szobatisztának", hogy időnként bilire ültették, a baleseteket meg feltörölték.
A másfél éves korra szobatisztává válás sem feltétlenül igaz, én pl. a 80-as évek végén, 90-es évek elején voltam pelenkás kislány, és majdnem 4 éves voltam mire szobatiszta lettem, és 5 éves mire éjjel már nem pisiltem be.
Pelenkavédővel volt rámkötve vagy textilpelenka, vagy a csíkszerű Libero betét, ami nem volt még annyira nedvszívó, mint egy rendes eldobható pelus.
Mai napig sztori a családban, amikor két, majdnem három éves koromban reggel ébredés után Apa ölében ültem a pisis pelusomban, és hirtelen elkezdtem egyszerre pisilni meg fosni és jött ki a pelenka oldalán. Apu ledöbbenve nézett, én meg vigyorogva mondtam közben, hogy "Pillangó Pellenka!"
Ugyanilyen koromban voltunk nyaralni a Balatonon, és abban a pillanatban, hogy beletipegtem a vízbe, rámjött a pisireflex és úgy pisiltem, mintha egy vízcsapot nyitottak volna meg.
Az öcsémet már hiper-szuper ultramagos pelusba csomagolták és két és fél évesen magától szobatiszta lett.
Tóth Gabi is felrakott magáról egy képet az Instára, amiben két és fél évesen ül a babakocsiban és rajta van a nagy mosható pelus, még alá is van téve egy a biztonság kedvéért. ;)
Nekem a lányom meg a fiam is a 80-as évek végén volt pelenkás, textilpeli volt rájuk kötve, és két éves korukban lettek szobatiszták, de a szobatisztaságuk előtt nem sokkal még simán előfordultak balesetek:
A lány pucéran rázta a popóját a TV előtt, és odalőtt egy torpedót a padlószőnyegre. Fiamnak a dokinő megfogta a fütyijét, erre ő reflexből szembelőtte.
Igaz. Nem csak a szülőnek, a gyereknek is kényelmesebb a mai pelenka. Nyugodtan játszhat, pisilhet bármikor közben és a pelenka mindent felszív, kényelmes.
Régen viszont kellemetlen volt a pisiben ülni, így hamarabb leszoktak. De azért nyilván mindenki más. Akkoriban is volt aki 4 évesen lett szobatiszta, volt aki hamarabb.
Az ilyen 1 évesen szobatisztat én se hiszem el, legfeljebb úgy, hogy 20-23 hónapos, tehát úgymond 1 éves, mert nem töltötte be a 2-t. :)
86-os lányom kétévesen még simán állva beletojt az ágnespelenkába bármilyen élethelyzetben, mai napig előttem van, ahogy totyog fel-alá a rámasnizott "büditartályban". Férjem szavajárása. ;)
Húgom fia 88-as, ő is két éves korában a reggeli pelenkázáskor még simán elpislantotta magát időnként. Mai napig van egy vicces képünk róla, amint az anyukája tartja rajta a tetrát, jókat mosolyog rajta a mára már felnőtt férfi, amikor a húgom magyarázza neki, "Itt arra várok, hogy pisilj egyet, és ne énrám." :D
#7 Büditartály, ez aranyos. :)
Nekem a szüleim "potroh"-nak hívták a csomagomat, ha betojtam, Apu meséli, hogy azt mondta, hogy "Úgy érzem tele van a fiatal Dáma potroha. Pucoljam ki, Hölgyem?" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!