A 80-as években milyen hamar lettek a gyerekek szobatiszták? Igaz, hogy 1,5 vagy 2 éves korukra már a legtöbb szobatiszta volt?
ugyanakkor mint ma.
mi valtozott volna?
Amikor én születtem, nővérem 2 éves és 3 hónapos volt. Pelenkás. Sokáig mesélte anyám, hogy hagyta nővéremet a pisis kakis pelusba engem vett előre a sorban, hogy csípje csak ki, akkor előbb szokik bilire...
Szóval még 2,5 évesen sem volt szobatiszta...
Szerintem ugyanakkor mint manapság.
A két éves kort elhiszem, de az egy éves erősen legendaszagú.
Annyira fejletlen még az idegrendszer akkor, hogy egyszerűen nem tud jelezni az agynak. Ráadásul a kommunikációs készség se tart ott, hogy időben szólni tudjon a szülőnek.
No meg az egy évesek közül még járni is néhányan tudnak.
Akkor eszerint az én családom vagy úgy hazudik, mint a vízfolyás, vagy abszolút különlegesek vagyunk. Unokatestvéreimmel mind a hetvenes évek végén voltunk kicsik, és egy-másfél évesen szobatiszták voltunk.
És igenis van jelentősége a pelenkának, bár az én anyám engem sose hagyott benne aszalódni, mégis zavart, ahogy bepisiltem, a mai csúcsminőségű pelenkákban meg a gyerek órákig észre sem veszi, hogy televizelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!