A 80-as években milyen hamar lettek a gyerekek szobatiszták? Igaz, hogy 1,5 vagy 2 éves korukra már a legtöbb szobatiszta volt?
Ténylegesen szobatiszták akkor lettek mint ma.
Viszont hamarabb szóltak, ha bepisiltek, mert a hideg telepisilt textilpelnka kellemetlen volt.
És nem keverendő a "belekakilt a bilibe" a "kérte a bilit mert kakilni kellett"-tel. (akkoriban bevett szokás volt, hogy napjában többször rutinszerűen ráültették a gyereket a bilire/wc-re, az elücsörgött rajta aztán vagy kakilt vagy nem)
én is 1.5 éves koromra lettem szobatiszta. anyámnak most is azt mondja, hogy csak a mai nok lustaságán mulik, hogy a gyerek még 3 évesen pelenkás.
mert bizony bennunket, amint ulni tudtunk bilire tettek. bolcsodében a 8-10 honaposok egy ovvel voltak "kikotve" a radiátorhoz, hogy le ne doljenek a bilirol. azt mondta anyám, szégyen volt, ha valaki 2 éves volt és még pelenkás. máskulonben azért is lusták szerinte a mai nok, mert nem mossák kézzel éjjel-nappal tizessével a pelenkákat.
a fiam egyéves, na én is megkaptam a magamét, mikor mondtam neki, h még csak bilit se látott..nemhogy ráult volna. szinte kiabálni kezdett, hogy o nem akar miattunk szégyenkezni, hogy nyáron még pelenkába lesz a gyerek...
( a legjobb, hogy 1700 km-t lakunk a szuleimtol és évente egyszer találkozunk, de o szégyenkezik, mert a fiam egyéves és még nem használja a bilit onálloan..és nem tud onálloan enni sem stb. stb.)
9 hónapos a fiam.
Nagymamámnál voltunk, amikor a fiam bekakilt. Erre mama kérdezte, hogy hogy állunk a szobatisztasággal. Mondom, hogy hát sehogy. Erre ö elmesélte, hogy az ő idejében ha egy ennyi idős gyereken látták, hogy kakilni készül, akkor pellenka gyorsan le, bilire rá és így hamar szobatiszták lettek (legalábbis az ő gyerekei biztosan).
Szóval lehet többen alkalmazták ezt a módszert és lehet így többen lettek hamarabb szobatiszták.
Nem tudom, én nem próbáltam ezt a módmódszert, csak gondoltam elmesélem ;)
A 13-as válasza szerintem nagyon is találó. A ma 60 körüli nagyik előszeretettel hangoztatják, bezzeg az ő idejükben!
3 gyerekem van, 3 évesen lettek szobatiszták. Én is megkaptam érte a magamét.
Unokatesóm anyja is közölte, hogy szégyen egy pelenka a 2 éves unokáján.
Barátnőm anyja egyenesen közölte, ő jól elverte anno a lányait, ha 15 hónapos koruk után bepisiltek:S
Most komolyan miért kell lepontozni azért, mert mamáék így csinálták?
Nem érdekelt eddig ez a pontozósdi, de már annyira gáz, hogy bármit is ír az ember, semmi nem jó... iszonyat szánalmasak vagytok - vélhetően - "kedves" anyukák, akik biztosan nagyon jó példát mutattotk gyereketeiknek a negatív hozzáállásotokkal, kötekedős fajtátokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!