Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » A 80-as években milyen hamar...

A 80-as években milyen hamar lettek a gyerekek szobatiszták? Igaz, hogy 1,5 vagy 2 éves korukra már a legtöbb szobatiszta volt?

Figyelt kérdés

2015. máj. 1. 18:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Igen. A mostani pelenka kényelmes, ezért a gyerekek nem szívesen lesznek szobatiszták.Mi a bátyámmal (70-es évek) másfél évesen lettek szobtiszták, de volt, aki egyévesen. Kétéves korára szinte mindenki szobatiszta volt.

Mindenkinek megérte: anyukánknak nem kellett mosni, kifőzni, vasalni a pelenkát, nekünk meg nem pirososdott ki a fenekünk (mert hiába a nagy elővigyázatosság és a kenőcsök, sokszor volt piros a fenekünk :-)Most az egész pelenkacsere egy perc, a gyerek meg észre sem veszi...

2015. máj. 4. 18:17
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
A tesóm és én is a 80-as években voltunk kisgyerekek. Akkoriban mi pl olyan bölcsibe (!) jártunk, ahova csak szobatiszta gyerekek mehettek, ott 2 évesen simán mindenki szobatiszta volt, de általában hamarabb. Akkoriban nem érezték nyűgnek az anyukák, ha naponta 2-3 bugyit, harisnyát kellett mosni, és ugye akkoriban ahogy ülni tudott a gyerek, ültették a bilire. Anyukám legalábbis így mesélte. Nem olyan nagy vaszisz amúgy: ébredés után, hazaérkezéskor, indulás előtt, stb, megfigyeli az ember, mikor kell, mikor szokott a gyerek pisilni/kakilni, és olyankor ment a bilizés. Ez csak manapság "macera". És igen, biztos hogy a hiperszuper nedvszívó pelusok is hozzájárulnak ehhez a tendenciához, hogy egyre gyakoribb a 3 évesen is pelenkás kisgyerek.
2015. máj. 16. 23:04
 23/26 anonim ***** válasza:
40%
Látom sokan nincsenek tisztában a szobatisztaság fogalmával. Az, ha ráülteted a gyereket a bilire, míg bénára nem zsibbadja a lábát, és időközben produkál valamit, az NEM szobatisztaság, csupán a gyerek trottyantott egyet, és történetesen bili volt a feneke alatt, nem pedig pelenka. Ha a gyerek maga érzi, hogy pisilni/kakilni kell, ezt előre jelzi, és ezért ülteted a bilire, na az már nevezhető szobatisztaságnak.
2015. máj. 17. 15:30
 24/26 anonim ***** válasza:
50%
Szia, `80 júniusában szulettem, `81 szeptemberében már nem kellett a pelenka a bolcsiben, sot bogrébol is tudtam inni. De ebben semmi kulonleges nincs szerintem.
2015. máj. 25. 17:02
 25/26 anonim válasza:
30%
Itt azért nagyon durva emberek szólalnak meg. "Emlékszik" hogy másfélévesen zavarta ha bement neki. 8 évesen érettségi,10 évesen már 2 diploma. Szép.
2015. máj. 27. 22:14
 26/26 anonim ***** válasza:
Nekem is nagymamám mesélte, hogy mikor anyukámat meg keresztanyámat bölcsődébe adta egy éves koruk után a hatvanas évek végén, akkor mondták, hogy nincs pelenka, bugyi van és váltás ruhát vigyen melléjük. Ők még nem voltak szobatiszták akkor pisifronton, azért volt rajtuk pelenka, de már használták a bilit és a bölcsődében egy hét alatt szobatisztították őket hogy nem lehetett rajtuk pelenka. Mamám mondta, hogy közölték amíg rajtuk van a pelenka kényelmes nekik, ha leveszik majd zavarja őket párszor, hgoy végig folyik a pisi és szépen átszoknak a bilire. úgy is lett nagyon gyorsan.
2018. nov. 15. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!