Az igaz, hogy régebben, amikor még csak textilpelus volt, akkor hamarabb lettek a gyerekek szobatiszták?
Kedves UTolsó,
nekünk ugyanerre a WC-gondra az vált be, hogy lecseréltük az ülőkét olyan kétfunkciósra, aminek ha csak a felső részét hajtjuk fel, akkor kis háttámla és nagyon kicsi ülőke lesz, kb. akkora nyílással, mint a bilié, ha még egyet hajtunk, akkor lesz rendes felnőtt ülőke. Az én lányom sem ült fel szűkítőre sem, mert az izgett-mozgott, nem érezte magát biztonságban rakta, de ez az ülőke stabil és éppolyan "gyári" gyerekWC-nek tűnik így a WC, mint az oviban. Egyedül egy fellépőre van szükség, de az nem gond.
"Ha a szülő nem noszogatja, nem nyitott a témában. Nyilván később lesz szobatiszta."
Hát hogyne, "nyilván".
Tesóm a gyerekét 1 éves kora előtt már rendszeresen bilire ültette, hogy rászoktassa. 3 évesen még mindig nem szobatiszta, igaz legalább bilibe kakil (a gyerek kéri).
Értsétek már meg! Ha a gyerek szobatiszta akar lenni csak akkor sikeres az akció. Kedvet kell adni gyereknek a szobatisztasághoz. Ha valaki durván erőszakosan áll a dologhoz. Lehet, hogy az ellenkezőjét éri el. Tiszteletben kell tartani a gyerek érzéseit, akaratát, mert különben kezelhetetlené válik a szobatisztaságra.
A siker feltétele nem szabad a gyerekkel szemben tabuként kezelni a meztelenséget. Valamelyik gyerek igényli azt, hogy a szülő például előtte végezze a dolgát. Ahhoz, hogy nyitott legyen a témában. És megfogalmazódjon benne. Hogy így sokkal egyszerűbb, mint pelenkában. Ha jelzi a gyerek, hogy kakilni, pisilni kell. Azt értékelni kell, észre kell venni. Lehetőséget kell teremteni, hogy a gyerek kibontakozzon.
A szobatisztasághoz nincs tuti módszer. Annyit szabad elvárni a gyerektől amire képes. Ha túlbonyolítjuk a gyerek számára a pisi, kaki dolgot, vagy megalázzák a gyereket. Vagyis hol ezért, hol azért noszogatva van (ne tartogasd). Nyilván elmegy a kedve a gyereknek a szobatisztaságtól. Mikor a lényeg, hogy kedvet érezzen a dologhoz.
Ilyen kórban, ha igényli a gyerek a szexualitást sem szabad tabuként kezelni. Mert az szintén kihat a gyerek szobatisztaságára. Nem szabad rászólni, ha a nemiszervével játszik, ismerkedik önmagával. Vagyis időt, helyet kell teremteni ezen dolgaira.
Hiába viseltem textil pelenkát teljesen és normálisan nappalra csak 3,5 éves korom után lettem szobatiszta, majd a délutáni alvás alatt csak 5 éves koromban míg az ágytisztaságot meg csak 6 éves koromban értem el.
Szezonálisan 3 évesen nappalra szükséges volt a textil pelenka nálam. Míg éjszakára szezonálisan 4,5-6 éves koromig volt szükség.
Mi is moshatot használunk,nem szobatiszta mégsea 3 évesem,és kedves 14-es nem vagyok mégse kőkori....
-miért gusztustalan ez neked?láttál már eldobhato pelenkát amiből kifolyt a pisis nedvszivó gyöngy a kiságyba?na az undorito...
-nem büdös a mosható,sokkal büdöseb az eldobhato mikor pisi kerül ble,olyan mint ha kakiban uszna a gyerek olyan szaga van
-nem bűzölög a moshatoban a gyerek,mert ha megérzem,nem hagyom úgy,és nincs rajta fél napig a pelenka,mint ahogy más anyák csinálják az eldobhatoval hogy spóroljanak vele...
-az eldobhato pelenka milyen salakanyagot zár el a babád bőrétől?ugyanugy kakiban ázik a feneke,és a kipárolgó vegyszerekben ami az eldobhatoban van
-az eldobhato pelenka lebomlási ideje 400 év-az ökopelus se bomlik le hamarabb csak ujrahasznositott anyagbol készül
szerintem te leragadtál a tetránál és gumibugyinál,és nem tudod hogy az eldobhatos pelenka veszélyes hulladéknak minősül...és a több ezer kidobott pelenkával szerinted mi lesz?és ez csak egy baba termése...szerinted csak divat a mosható???az angol királyi család is csak divatozik?egyes szigetekn most fogják betiltani az eldobhato pelenkát,más országokban az anyák kezdőcsomagot kapnak mosható pelenkábol....akkor ki is a kőkorszaki????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!