Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mit csináljak még, hogy ne...

Mit csináljak még, hogy ne pisiljen be 8 évesen?

Figyelt kérdés

Minden lehetséges orvosnál jártunk. Neurológia, hasi uh, gyerekorvos, gyerek pszichiátria(itt antidepresszánst kapott, de nem oldotta meg a problémát)

Jelenleg pszichológushoz járunk, de annyira rendben van a gyerek lelkileg, testileg mindenhogy, hogy már ő is azt mondta, genetika majd egyszer kinövi.

Nappal szobatiszta, csak éjjel pisil be. Szerintem szimplán lusta felkelni. Leígertem már a csillagokat is az égről neki, de max 1-2ig nem pisil be, utána kezdődik minden elöről.

Van egy barátnője, aki most kitalálta, hogy aludjon nála a lányom.

Ha ott alszik és bepisil megtudja az egész iskola biztos vagyok benne. Fogalmam sincs mit csináljak. Hazudni n szeretnék az anyukájának, de ezt így elmondani, hogy a lányom még bepisil éjszaka,... hát én sem vagyok rá büszke... 😪

Mit csináljak? A fő problémát kellene megoldanom, és ötletem sincs hogyan. Meg persze a jelenlegit is, hogy mit mondjak az osztálytársa anyukájának?

Köszönöm szépen

2022. febr. 10. 08:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

Hogyan kaphatott antidepresszánst egy 8 éves, ha még urológus se látta?? Melyik városban volt ez?

Szerintem antidepresszánst nem is kaphat 8 éves gyerek.

Kamu!!

2022. febr. 10. 16:18
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Pisicsengő, vagy wet stop néven. Nekünk bevált.
2022. febr. 10. 18:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek. Természetesen így nem alszik ott.

Kedves 11es,Szolnok megye, és nem kamu. Bárcsak az lenne. Hidd el, nincs időm kamu sztorikat gyártogatni. Anafranilt kapott, nyugodtan olvass utána, hogy ezt gyerekeknek is adják ágyba vizeléskor.

2022. febr. 12. 01:49
 14/15 anonim ***** válasza:

De milyen pszichiáter az, aki szakorvosi vizsgálat nélkül ilyet kiad?

Az nem semmi...

Vidd el urológiára minél hamarabb. Hátha ott tudnak segíteni!

Ott kellett volna kezdeni!

2022. febr. 12. 07:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekünk is a pisicsengő vált be, nekem 7 éves koromban jött elő az éjszakai vizelettartási probléma, velem is jártak anyuék sokféle dokinál. Mivel kicsi voltam, nem emlékszem már, hogy pontosan milyen orvosoknál jártunk. A végleges dokimra emlékszem csak, aki megoldotta a problémát a pisicsengővel. Tőle mindig kaptam nagyon aranyos naptárokat, amikbe mosolygós vagy szomorú fejet kellett ragasztani, attól függően, hogy éjszaka bepisiltem-e. Ezen kívül a legtöbbször csak anyával egyeztetett a doki, nála konkrét vizsgálatra nem emlékszem. De így is a pisicsengővel volt kb 4-5 hónap, mire sikerült megtanulnom azelőtt felébredni, hogy bepisiltem volna. Meg kell jegyeznem, hogy korábban nem volt nálam probléma ilyesmivel, oviba is időben tudtam menni, szobatiszta voltam 3 éves koromra. Akkor azonban (7 éves korom környékén) valamiért nem tudtam felébredni gyakran éjszaka, pedig néha már tudtam és éreztem is hogy pisilnem kell, és ilyenkor volt is, hogy pánikoltam, mert tudtam, hogy a következő pillanatban mi lesz, de egyszerűen nem bírtam felébredni. Beszélni erről az érzésről még nem nagyon tudtam, úgy emlékszem. A pisicsengő valahogy segített megtanítani felébredni és ezzel sikerült hamar azt is elérni, hogy épp csak kicsi pisi jöjjön ki (annyi, hogy a csengő már megszólaljon), de amint a csengő felkeltett, már el tudtam menni wc-re. Nekem a megoldás egyébként azóta sem az, hogy megtanultam visszatartani egész éjszakára (a görcsös visszatartás hosszútávon egyébként sem egészséges), hanem hogy ha úgy jön ki a lépés, felkelek éjszaka pisilni. (Ezt csak azért írtam, mert pár válaszoló mondta, hogy tanulja meg a gyerek visszatartani. Felnőtt vagyok már, azóta sem tanultam meg 8-10 órákra visszatartani. A párom is ilyen típus mint én, elhiszem, hogy valakinek ez működik, nekünk nem. Lehet a gyereknek sem.)

Kérdező, a gyereked 8 éves koráig soha nem tudta visszatartani még éjszaka, vagy ez nála is csak egy időszakos probléma, volt már korábban éjszakára "szobatiszta"?

A másik anyukának nem kell hazudni, de lehet azt is mondani, hogy még kicsi a 8 éves gyerek, félted még. Délutánra szívesen átengeded, de ottalvásra még nem mered. Azt nem kell feltétlenül tudnia, hogy mi miatt félted egy más helyen alvástól. (Azzal nagyon egyetértek amúgy, hogy próbálod védeni attól, hogy a suliban megtudják. Mi is csak a tanároknak szóltunk, mert a végén már annyira rástresszeltem a témára, hogy nappal sem tudtam sokáig visszatartani, ha éreztem, hogy pisilni kell, máris össze voltam zavarodva. A tanárok nem értettek meg, azt hitték ez kamu, ezért volt, hogy nappal sem engedtek ki órán és egy egyben megtartott másfél órás technika órának meg is volt az eredménye, becsurrant és megtudta az egész osztály. Onnantól kezdve cikiztek végig, amíg odajártam, bár hálistennek anyuék támogattak végig és iskolaváltással ezektől a helyzetektől sikerült megszabadulni.)

2022. febr. 12. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!