Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, hogy ne pisilje...

Mit csináljak, hogy ne pisiljen be folyton a 3.5 éves fiam?

Figyelt kérdés
Hónapok óta szobatiszta. Pár hétre rá ágytiszta is lett, kivéve mióta hazajöttünk a nyaralásból. Azóta folyton bepisil, minden éjszaka. Egy időben visszakapta a pelenkát, semmi kifogása nem volt ellene. Levettem a pelenkát, 1-2x nem pisilt be, de átlagban mindig. A nyaraláson nem történt semmi extra, sosem pisilt be. Azóta folyamatosan. Mindennap ágynemű, pizsama csere, már nem bírom. Lefekvés előtt elmegy pisilni, este nem iszik sokat az 1 dl tejen kívül. Viszont arról nem hajlandó lemondani, még a cumisüvegről sem, mert csak abból issza meg. Kértem már szépen, csúnyán mindenhogy, hogy szóljon. Vittem már be a bilit is, de akkor is bepisil.
2013. nov. 15. 10:46
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
Nézesd meg urológussal.
2013. nov. 15. 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy vagyunk mi is:) Dettó! Nekem is 3,5 éves a kisfiam, nyár óta szobatiszta, és jódarabig ment az éjjeli szobatisztaság is, aztán elég sok változás történt az életében (költözés, kistesó, szinte egyszerre) és most újra bepisil. De én nem csinálok belőle problémát, pelust adok rá minden éjjel, így mindenkinek kényelmesebb. 5 éves korig teljesen normális, ha még bepisil. Szerintem ne csinálj ügyet belőle, csak rosszabb lesz szegénynek. Adj rá pelust, így nincs az a sok idegeskedés, meg kialvatlanság. Aztán majd ha tiszta lesz reggelre a pelus, akkor le lehet róla venni. Ez az én véleményem.
2013. nov. 15. 12:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi is így vagyunk, én nem aggódom:) Nyáron lett szobatiszta a kisfiam, nyár végén már éjszaka sem kellett pelus. Szeptemberben visszaesett, miután elkezdte az ovit. Napközben megy a WC-re, de éjszakára vissza kellett adnom rá a pelenkát. Párszor javasoltam neki, hogy ha éjszaka inkább a WC-be pisilne, szóljon. De eddig még nem szólt. Majd eljön az ideje! :-) Ha csúnyán szólsz rá emiatt, csak jobban elnyújtod a dolgot. Ne aggódj, szerintem sokan vannak így ezzel, nem egyformák a gyerekek sem, és tuti,hogy nincs semmi baja! :)
2013. nov. 15. 13:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Azt mondta a védőnőnk, 5 éves korig nem "kóros" az éjszakai bepisilés. Az én lányom januárban lesz 4 éves és még mindig rendszeresek az éjjeli balesetek. Egy ideig én is görcsöltem a dolgon, mostanában viszont bugyipelust használunk. Ha üresen vesszük le reggel, nagyon megdicsérem, de ennél többet egyelőre nem tudok tenni.

Nappal nincs gond, alvásnál sem. Keveset alszik (nehezen alszik el este, reggel pedig korán kel), viszont nagyon mélyen, nem mindig ébred fel az ingerre...

Légy türelemmel szerintem.

2013. nov. 15. 13:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi ! Ezt az 5 éves kort hallottam én is, de akkor is nagyon rossz ez az állandó csere, mosás. Az az érdekes, hogy csak itthon pisil be. Hétvégente általában anyukámnál alszik, ott soha nem pisil be.
2013. nov. 15. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!