3 evesem, folyton kitakarozik ejzaka, felek, hogy megfazik, ti hogy oldjatok ezt meg?
Szerintem már nem viselné el a hálózsákot. Az én fiam is 3 éves és amióta tud mocorogni, azóta kitakarózik. :)
Én is folyton takargattam, főleg, amíg nem aludta át az éjszakákat és az nálunk csak 2,5 évesen jött el. :) Amióta átalussza az éjjeleket, én nem mászkálok be hozzá. Kitakarózik, úgy alszik egész éjjel. Még egyszer sem volt beteg. Sőt! Amíg takargattam, folyton izzadt. A másik, ha fázna, arra felébredne. Az én fiam nem az a fázós típus, azt vallom, hogy tudja mi a jó neki. Valószínűleg ezért is van az, hogy kitakarózik. :)
Az enyem is 3 eves es lerugja magarol a takarot ejjel...
Ha fazik ugyis felebred ra es nyoszorog amire feledredek es betakarom. De ha nagyon alszik nem ebred fel igy en sem jarkalok takargatni. Nyugodtan aludjal, ha fazik szol, ezert ne veszitsel a sajat alvasodbol hogy feleslegesen takargasd... Mellesleg a megfazast virus okozza! Nem az hogy fazik...
Az én gyerekem is kb. 1 percig viseli el a takarót, utána lerúgja, még akkor is, ha legmélyebb álmában takarom be.
Amíg nem olyan hűvösek az éjszakák, én nem szoktam ezzel annyira foglalkozni, mert az a tapasztalatom, hogy amíg 22 fok alá nem esik a szobában a hőmérséklet, nem szokott megfázni a fiam. Most szeptemberben az alvóöltözete: póló, hosszú ujjú pizsama alsó + felső (vékonyabb anyagból) és zokni.
Télen, amikor éjszaka közepére akár 19-20 fokra is lecsökken a hőfok a lakásban, akkor a jelenlegi vékony alvóöltözetre még kap egy plusz vastag pizsamát, tehát dupla pizsamában alszik. Vastag pizsiből ált. nagyobb méretet szoktam venni, hogy be tudjam tűrni a lábszárát a zokniba, és a felső derékrészét jó mélyen a nadrágba, így éjszaka biztosan nem fog "kilógni" sem a lábszára, sem a hasa, dereka. Ha mégis fázik, akkor fel szokott ébredni (ált. hajnali 3-4 körül), és odabújik hozzánk.
Jó ideje tervezem egyébként, hogy veszek meleg polár anyagot és varrok neki kézzel (nincs gépem) egy kantáros nadrágot és télen azt húzom rá a pizsamára. A vállrésznél tépőzárral zárnám. Lehet akár duplán hajtva az anyagot is készíteni, így felér egy vastag takaróval. A hátránya, hogy így nehézkesebb éjszaka az esetleges folyóügyek elintézése.
4 éves a fiam,pont ma,és hálózsákban alszik.105 centi,és most vettem neki 135-ös zsákot a kenguru goldban
ő csak zsákban szeret aludni,én meg nem aggódok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!