Hogyan haladjak tovább ha nappal mar megy a bilizés?
18 hós a fiam , nappal itthon szobatiszta , egyedül megy bilizni kaki-pisi már balesetek is alig vannak , hogy nem ér oda.
Viszont este olyan sokat iszik cumisüvegből, hogy nemtudom hogyan kéne az esti pelenkáról leszoktatni.
Meg ha elmegyünk itthonról , akkor pelenkába viszem bár nem szeretné de tudja, hogy ha rajta van elvégezheti a dolgát. Lehet ezzel kell kezdeni nem az esti pelus leszoktatásról? De ezt is hogyan? Nem szeretném erőltetni neki és ha ott nem bírja tartani még egy wct találok , akkor a szívem szakad meg mert annyira sír, szégyenli magát. Annyira nincs akitől látnám hogyan kellene ezt csinálni.. én erre is büszke vagyok amit eddig elért erőltetés nélkül. De az , hogy azért nem tud továbblépni mert én mint anya nem tudom mi a következő lépés én is szégyenlem. Segítségre van szükségem ötletekre.
Aki pedig azt írná , hagyjam mert 3 éves korig van idő , nem akarom megbántani mert ma ezt nyomatják de nekem nem erre van most szükségem. Nem haladni akarok vele csak tisztában lenni, mit kellene tennem moet ezen a szinten a korától függetlenül.
Szerintem ezzel nincs gond. Ha nem iszik esti ébredésnél üres marad a pelenkája. De mint mondtam sokat iszik este. Hajnalban kel sokszor 3x ilyenkor 3 teljes cumisüveget benyakal. 450ml fér bele. Ha ennyit iszok este én sem bírom reggelig.
Viszont vannak esték amiket hetente 1-2x átalszik. Olyankor üres a pelu.
Ez is azt jelenti , hogy várnom kell?
Inkább a hajnali cumisüvegről kéne leszoktatni. Nekem ez nagyon fura, hogy 18 hónaposan még "eszik" éjjel-hajnalban. Én a lányomat 16 hónaposan szoktattam le a ciciről, mikor már éreztem, hogy csak szokásból kel és cicizik. Szerintem a te gyermeked is csak szokásból iszik ilyenkor. Az én 20 hónapos lányom mostanában kezdte átaludni az éjjelt, ha kel is inni, akkor 3 korty vizet iszik, és alszik is tovább. Szerintem ha meg tudnátok ugrani ezt az éjjeli tejezést, akkor könnyebb lenne éjjelre is a dolog.
Egyébként gratulálok, tök jó, hogy 18 hónaposan szobatiszta nappal!
Én is elkezdtem a próbálgatást, párszor sikerült neki a bilizés, csak sajnos beleesett egy betegségbe, ami 3 hétig kínozta, akkor szüneteltettük, és most már egyáltalán nem akar bilizni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!