Miért is rossz a korai bilizés?
Pont a pelenkától lesz a gyereknek lelki sérülése. A gyerek alapból szeret meztelenkedni, szabadon mocorogni, felfedezni a világot, a bilit, önmagát. A pelenka olyan, mint a kényszerzubbony lerontja a gyerek énképét. Az az idomítás, mikor a gyerek nem szereti és ráerőltetik a pelenkát.
A gyerekben kódolva van a fejlődési vágy, a szeretet. Csak a szülők hülyét csinálnak belőle, beskatujázzák "mert úgy sem képes rá".
6!
Te láttál ma2r közelről gyereket amúgy?
Azóta még ráültettem egyszer-kétszer, amikor úgy éreztem, hogy nyitott rá, és mindig ment bele valami. Legutóbb ő maga kérte, mutogatott a bilire, megkérdeztem, hogy bilizni szeretne-e, határozottab bólogatott, levettem a pelusát, ráült és belekakilt. Közben 14 hónapos lett, járni is megtanult, egyre önállóbb. Ma reggel is felkínáltam neki a bilit. Ahogy ráült, azonnal jött pisi is, kaki is. Nem is tudom, mit gondoljak. Közben olvastam egy cikket, ami azt írja, hogy ez a fajta "idomítás" még káros is lehet, viszont amikor felsorolja, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy megpróbálkozhatunk a bilizéssel, azok közül mind stimmel nálunk (pl. gyakran jelzi, ha kakis a pelusa). [link]
Tanácstalan vagyok. Olyan nagy kedvvel bilizik, nehéz elhinnem, hogy ez most így rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!