Nem korai a bili? Ha ő szeretné, akkor lehet már vele ismertetni?
22 hónapos, mostanában kezdte el (már születése óta lát minket pisilni, minket nem zavar, ő meg nem sírt utánunk) hogy ha lát minket pisilni, akkor mutat magára hogy ő is szeretne, ha apját látja ő is fogja a kukiját és utánozza és hogy ültessük fel a wc-re mert "pipi".
Ha felültetem akkor mondja hogy nem sikerül, várok 1 percet és leveszem.
Bilit mutattam neki boltba,tetszett neki,rögtön ráült.
Mindenhol azt mondják hogy 2 éves kor előtt lehetetlen a szobatisztaság a hormonok miatt ,de anyósom pl azt mondja neki mind2 fia 2 évesen már szobatiszta volt.
Nem akarom erőltetni, de ha ő szeretne a wc-be pisilni akkor már lehet ismeretetni vele?
Kakit még nem mondja, annak csak a jeleit látom ha készül, ilyenkor elvonul.
Nem 2, hanem 1,5 az a határ, ami előtt felesleges.
Ugyanakkor a gyerekek nagytöbbsége később lesz érett.
Természetesen ha ő rá szeretne ülni akkor ültesd rá!!! Ha ő szeretne oda ülni és te ráülteted akkor az abszolút nem erőltetés!
Amúgy én anyósom szerint is nagyon korán voltak szobatiszták a gyerekei, én anyám szerint meg mi már kb szobatisztán is születtünk.... :D
Jaa nem is gondolom hogy már az lenne ha elkezdenénk, csak hogy nem -e okozok kárt hogy túl korán ültetem rá, de ezek szerint akkor nem túl korai :)
Ha őszre nappalra szobatiszta lenne már örülnék neki, nem kell elsietni, csak meglepődtem rajta, bár mostanában tényleg mindenben utánoz minket, főleg az apját.
Nekem mindkét gyermekem szobatiszta volt 2 évesen. Nem csodagyerekek, csak Ők is az első pillanattól kezdve bejöhettek a vécére, amikor a dolgunkat végeztük, láttak minket, és érdekelte Őket. A fiam tavasszal otthon le is vette magáról a pelust, és a vécébe végezte a dolgát, kevés baleset volt. A kislányom pedig (csak 21 hónap van közöttük, mintha ikrek lennének) mindenben a bátyját utánozta. Ő már a 2. szülinapja előtt rendszeresen pelus nélkül volt, Ő sokáig bilizett, csak később szokott át a vécére.
Szval ha a gyerkőcöt érdekli, az nem erőltetés. És szerintem lehet finoman sugallni neki, hogy akkor mostantól rendszeresen próbálkozhat. Szerintem ez is egy tanulási folyamat, megmutatod neki, hogy a pelusba pisilés, kakilás helyett máshogyan is lehetséges.
Aztán ki tudja, lehet, hogy nagyon hamar ráérez az ízére. Lehet, hogy őszig sem kell várni. A fiam áprilisi, otthon a szülinapján már pelus nélkül volt, mert olyan meleg volt, hogy a lakásban 25 fok volt. Aztán az első májusi meleg időben már a játszóra sem volt hajlandó pelust felvenni. Jön a tavasz, lehet, hogy az első melegben izzadni fog a popója, és eldobhatjátok a pelust.
Dejó,utolsó :))
Enyém is áprilisi, remélem nálunk is ilyen sikersztori lesz, köszönöm hogy leírtad te is a tapasztalataidat.
Van egy olyan dolog, hogy nagyon fiatalon még nem elég erős a gerince ahhoz, hogy tartósan ülni tudjon.
Erre figyeljetek oda. Ha már magától le tud ülni és fel tud kelni, akkor simán mehet a bili. Addig meg figyeljetek, és ne hagyjátok rajta sokáig.
Én fiam is áprilisi. És mindig jött utánunk a vécére. De nem lett 2 évesen szobatiszta, csak 3 évesen.
A bilitől sírva menekült, a lépcsős vécészűkítő nagyon bevált. Először kakival lett szobatiszta, de pisivel is kb 2 baleset volt. Bugyipelus volt, amikor 1 hétig száraz maradt, akkor hagytuk el teljesen.
Ha a vécére szeretne ülni, ültesd nyugodtan. De lehet, hogy ő még nem tudja, miért kellene odaülnie, egyszerűen csak titeket utánoz.
Én ajánlom a lépcsős vécészűkítőt, mert ha látja, hogy ti is oda jártok vécézni, akkor csak összezavarná, hogy ő elvégezheti a dolgát a nappaliban egy "bödönbe" is. No meg neked is sokkal könnyebb. Nem kell bilit takarítani.
Rendeltem előbb mindkettőt, szűkítőt meg bilit is, úgy tervezem bilit is csak a fürdőbe használjuk ,úgy nem könnyebb megtanulnia hogy nem pisil/kakil mindenhol?
Amúgy mondja a pisit, csak ma reggel is már a reggeli pisi után jutott eszébe mikor én ráültem hogy ő is akar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!