Anyukák ti hogyan szoktattátok le a gyerkeketeket a pelusrol?
Levettem
Első nap későn szólt az esetek felében
2 nappal később 1-2 pisi ment be
Azóta elvétve
Egy pár napos visszaesés volt 6 hónap alatt
Viszont éjjelre kell neki a pelus, de ő nincs még 3 éves
2 éves a fiam, nem kapott egyszerűen pelust. 1 hete kezdtük, akkor a napot 10 pisis nadrággal és 1 bilibe pisiléssel zártuk.
Mára 1 nagyon max 2 pisis nadrág van, a többi megy a bilibe. Este pelust kap, míg el nem alszik akkor is leveteti, megy a bilire.
3 év 3 hónaposan (június-július körül) a bölcsiben vették le róla először. Félóránként vitték pisilni.
Szeptemberre, ovira szobatiszta lett.
Éjszakára 4 évesen vettük le a pelust. Kakira is kb akkor kezdte a wc-t használni.
Tele van ez az oldal pelenkareklámozóval. A szobatisztaságra való nevelést nem 3 éves korban kell kezdeni, hanem fél éves kórtól. Mikor a gyerek aktívan játszik és mászik le kell venni róla a pelenkát. Már csak azért is, hogy szellőzzön egy kicsit a popója a füllesztő pelenka után.
Aztán ha látjuk rajta, hogy tartogatja a pisit, kakit. Akkor el lehet kezdeni megismertetni a bilivel. Ha sikeresen beletalál, akkor jutalomból nem kell többé felvennie a pelenkát.
Teljesen reális, hogy 1,5 évesen szobatiszták a gyerekek.
A szobatisztasággal kapcsolatban nagy hiba. Ha nem engedjük, vagy bűntudatot gerjesztünk a gyerekben a meztelenkedés és a pisi, kaki tartogatásával kapcsolatban. Persze mindennek meg van a helye és az ideje. Ha valaki beszól a gyereknek, akkor feltétlen vigasztaljuk meg őt, hogy nem vele van a baj. Bilire is csak akkor ültessük a gyereket, ha jelzi hogy pisilnie, kakilnia kell. Hagyjuk a gyereknek élvezni a pisi, kaki tartogatás örömeit. Persze ha olyan program van, hogy nem mehet el WC-re, akkor előtte szólhatunk neki, hogy intézze el.
Egy 3 évest valóban nehéz ügy szobatisztaságra nevelni. Itt a gyerek teljesen megszokta a pelenkát. Sértőnek találja, ha le akarják róla venni. Sőt hisztiből is bepisilnek, bekakilnak a gyerekek. Mert tetszik nekik a megvesztegetés a szobatisztasággal kapcsolatban. Vagy megsértődnek, ha a sokadik sikert, már nem követi dicséret. Esetleg ha mások beszólnak a gyereknek és szégyenli ezáltal a pelenkát. Akkor előfordulhat, hogy úgy dönt leteszi egyik napról a másikra a gyerek a pelenkát. Itt mese nincs szigort is bele kell vinni, együttműködésre kell nevelni a gyereket. Meg kell tanulnia az együttélés szabályait. Hogy óvodában könnyebben boldoguljon.
6
Egyébként nyilván nem csak a hasamraütöttem ès levettem a pelust, hanem minden jel arra mutatott, hogy érzi és tartani tudja.
A kezdeti balesetek abból fakadtak, hogy elfelejtette, hogy pelenka van rajta, én pedig elhibáztam, mert mellette egy 6 hónapos gyerekem is van, elfelejtettem kérdezni, hogy kell-e neki.
Teszem hozzá, 2 hónap múlva lesz 3 és soha nem kell megkérdezni, hogy ki kell-e mennie, max, ha utazáskor tudom, hogy akkor van lehetősége, utána kevésbé komfortos lesz.
1.
U.i.: éjjelre is csak úgy levétel működhet?
U.i.: nem lesz pisis minden, hisz a nadrág felfogja, a kanapéra pedig alátettem a pelenkázóalátétet..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!