Elrontottam valamit?

Figyelt kérdés

Februárban lesz 3 éves a fiam. Anyósékkal élünk, lakunk. A fiamat 1,5 éves korában el kellett kezdenem nevelni a szobatisztaságra, mert apósom mindig piszkált vele. Máig is így van.

Oda adtam neki a bilit még a kezdetekkor hogy ismerkedjen meg vele.

Ha meglátja a bilit, akkor üvölt, és kifordul magából, nem hajlandó ráülni, pedig SOHA nem erőltettem.

A WC szűkítővel is vannak gondok.

Ráül, van hogy csak 30 mp-ig, van hogy 10-15 percet ül rajta, de nem produkál semmit. Amint leszáll róla és ráadom a pelenkát, rögtön belepisil, vagy belekakil.

Normálisan, mindig elmondtam neki, hogy ha pisilnie vagy kakilnia kell, szóljon azonnal.

Most is az egész nyaram azzal ment el, hogy folymatosan takarítottam a gyerekem után a pisit és kakit amikor nem adtam rá a pelenkát, mert nem szólt, és így a padló vagy a szőnyeg lett balesetes. Ilyenkor nem kiabáltam le, hanem elmondtam neki hogy mit, és hogyan csináljon. Napi 10-12 alkalommal ültetem fel a WC szűkítőre.

Beszélni ugyan nem beszél, csak szavakat mond, de megérteti magát.

Ha a pelus rajta van, szól hogy pisilnie vagy kakilnia kell.

A védőnő azt mondja hogy erőltessem, hátha megérti.

Nyakunkon az óvoda, és apósom pedig piszkál hogy még nem szobatiszta a gyerek, és addig ne is álmondjak arról hogy felveszik amíg nem szobatiszta, hiába kötelező 3 éves kortól az óvoda.

Mit tegyek ilyen helyzetben?

2019. nov. 25. 21:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
Jaaaa, hogy mindent jól csinálsz?! Bocs, a kérdésed alapján azt hittem, problémáitok vannak...
2019. nov. 26. 13:48
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, vannak. De nem a lehurrogásokaitokra vagyok kíváncsi, hanem normális válaszokra, megoldásokra. Az empátia hiányzik belőletek. Facebook-ra is kiírtam eme kérdést egy csoportba, és láss csodát! Normálisan válaszoltak, nem hurrogtak le.
2019. nov. 26. 14:37
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

Akkor itt ne tegyél fel többet kérdést.

Jó neked minden ahogy van, mert mindent jól csinálsz. A kérdésed csupán romboló szándékú. Akinek van esze az nem foglalkozik veled.

2019. nov. 27. 06:07
 14/16 A kérdező kommentje:
Kimondta hogy mindent jól csinálok? Tipikus kötekedő vagy....
2019. nov. 27. 16:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

En javasolzam a beszedvizsgalot.

Es nem rosszindulatbol.

Amugy a legutobbi kommented uti a leirast ott fent. Szoval mi abbaol dolgozunk amit te leirsz. Ha nem pontos a leiras akkor mi sem tudunk "jo" valaszt adni!

Javaslat ha legkozelebb itt kerdezel ne tamadj hanem ird le PONTOSAN a helyzetett!

2019. nov. 28. 08:03
 16/16 anonim ***** válasza:
75%

A gyerek traumaként éli meg mert 1.5 éve nyúzod. Nincs megérve rá.

Lányom 4.5 éves, sorvadt babaként született. 1 hetet volt a PIC osztályon 4 napot oxigéninkubátorban. 1 éves korig jártunk fejlődésneurológiára mindig mindent rendben találtak.

Ő is ovi kezdés előtt ért meg arra hogy pisire szobatiszta legyen és csak idén szeptembertől arra, hogy a kaki is a wcbe ne pedig pelusba menjen. Éjszakára még pelusos. Ennek is neki ugrottunk már 2x is 0 előre lépéssel. Nem erőltetem majd megérik rá.

Gyógypedes megnézte szerinte korához képest előrébb van. Én nem így látom ha csak a shobatisztaságból is kiindulok

Beszéd. A helyedben inkább ez miatt aggódnék. Már elvittem volna beszédindításra, a védőnő nem mondott erre semmit?

2019. nov. 28. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!