Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon elrontottam valamit 14...

Nagyon elrontottam valamit 14 hónapos babám nevelésében, nem tudom hogy hozzam helyre. Járt már itt valaki hasonló cipőben? Mit csinált?

Figyelt kérdés
Kicsim mindent ledobál az etetőszékről pedig már hónapok óta tanítom hogy nem szabad. Próbálom neki a kanalas etetést is tanítani, először eszik 1 kanállal majd elhajítja és belemarkol a kajába. Mióta kapaszkodva feláll(lassan fél éve) tanítom neki hogy ne nyúljon a konnektorba(van rajta védő de jobb ha tudja) ne nyúljon a kukába stb. De minden egyes nap csinálja. Pedig fél év nem kevés idő. Mindent felveszba földről és megeszi(szösz, morzsa stb.) Már nagyon kezdek elkeseredni mert látom másoknál a kisgyerek szépen eszik, lassan kanállal is, nálunk meg káosz a kajcsizás. A nem-et sem érti. És még sorolhatnám...
2019. okt. 3. 12:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%

14 hónaposan ez teljesen normális.

3 évesen már elvárhatod tőle ezeket.

2019. okt. 3. 12:12
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem is nagy az elvárásod. Ugyan így mond el neki persze, hogy ezt nem szabad vagy azt de teljesen normális, hogy nem tud pl szépen enni egyedül.
2019. okt. 3. 12:16
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem kell hogy egyedül egyen, de ne dobáljon le mindig mindent ami a keze ügyébe kerül evéskor, vagy kicsit kezdje már érteni hogy mi az hogy nem. Elvileg már azt is kapizsgálnia kellene hogy nem veszünk mindent a szánkba.
2019. okt. 3. 12:32
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az orális szakasz(mikor ugye mindent a szájába vesz) 2 éves korig teljesen átlagos és normális, utána sem feltétlen kóros, a gyereked 2 hónapja múlt még csak egy. Ahogy az is tökéletesen rendben van, hogy mindent ledobál kaja közben (vagy bármikor máskor). ha ez neked ekkora frusztrációt okoz, akkor ne legyen a keze ügyében semmi amit dobálhat, hozzáteszem, avval nem értenék egyet, no de ki vagyok én, hogy eldöntsem. ennyi idős korban a legtöbb szülő (oké, akikről én hallottam, vagy akiket láttam, illetve amiről olvastam) két evőeszközzel etet. Egy a gyereknél, egy annál aki eteti, hogy némi étel is jusson a szájába. A kaja javarésze a gyerek hajában, rajtad, a padlón, ruháján, falon landol és az is teljesen oké. Az is vicces, hogy egyen már egyedül, az meg a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy a szomszéd kölke, vagy a Bözsié az utcából már ilyenkor szépne evett, esetleg nem kellene neki késsel, villával? A gyerekek eltérő ütemben fejlődnek, mindaddig amig nincs releváns lemaradás, eltérés, rendkívüli fejlődési/viselkedési kiugrás, minden normális. Először azt hittem viccelsz, vagy csak trollkodsz, hogy ilyesmit tényleg megkérdezel. Olvass kicsikét a fejlődésről és ha lehet, ne a Blikket meg a Nők lapja café fórumát.
2019. okt. 3. 12:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Remélem csak troll vagy! Szegény gyerek! Lesznek még itt meglepetések azt hiszem. Esetleg diplomáznia nem kellene már 14 hónaposan?!
2019. okt. 3. 13:06
 6/15 anonim ***** válasza:
93%

Na az én gyerekem a kutyának dobálja le az etetőszékből a kaját folyamatosan, én már mondtam nekik, hogy légyszi ne de hihetetlen a csapatmunkájuk. 🤷‍♀️

A nemet még jó darabig nem fogja megfogadni és készülj fel, hogy ha amikor majd eljön az idő, hogy mégis az sem fog sokáig tartani mert kamaszkorban megint elfelejtik a nem szó jelentését. 😂

2019. okt. 3. 13:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális! 14 hónapos még elég kicsi....Az enyém is csinál/ csinált rosszaságokat. Elmagyarazhatom neki 1000 szer h ne, annál jobban csinálja! Ő is ledobált mindent, most is dacból h idegesítsen pl eldobja a kekszet. De ez rendben van, majd kinövik! Kanalazással már elég ügyes 2 éves lesz.. és mégis néha kézzel is akar enni mert úgy gyorsabb. Ez van :) (De neten fent van miket kell tudniuk illetve védőnőhöz ha viszed státusz vizsgálat. )
2019. okt. 3. 13:17
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Etess két kanállal és jól takard le a gyereket. Önállóan olyasmiket egyen inkább, amiket már a kezébe tud fogni (lehet az puhára főtt étel is). És egyetek együtt. Egy kanál neked, egy neki, ezért két kanál nálad :) Ebben korban teljesen normális, ha ledobálja a dolgokat, max. azzal taníthatod meg, ha nem adod vissza, különben ez egy jó játék szerinte.

Az ilyen "nem" ellenére rendszeresen művelt dolgok nálunk ilyenkor már tudatosan arra szolgáltak, hogy odahívjanak. Amikor elosontam, valami hasznosat csinálni, nálunk is a konnektor volt az anyahívó gomb. :) Ez a kor arról szól, hogy ha ő indul el, az már nem zavarja és ezért nem követ, de ha te, az igen (és mindent 2 hónappal hamarabb ér el, mint ahogy számít rá az ember). És mivel folyton veszélyes dolgokat csinál, végül egész nap te követheted őt.

9/15 A kérdező kommentje:
Lehet hogy akkor tényleg nekem nagyok az elvárásaim csak nem egy gyerekes szülőnél látom hogy mit csinálnak 1 éveseik, ezért is keseredtem el. De akkor lazábbra veszem. Múltkor olvastam hogy a bölcsiben a gyerek kint mérgező gombát evett, akkor a nevelők a szülőket hibáztatták hogy nem tanították meg a gyermeküknek hogy nem vehetnek mintdent
 10/15 A kérdező kommentje:
Bocsi véletlenül elküldtem. Szóval a szülőket hibáztatták hogy nem tanították meg a gyermeküknek hogy nem vehetnek mintdent a szájukba. Meg múltkor lecsesztek engem hogy miért kell a kandalló elé rácsot vennem, miért nem tudom megtanítani a gyereknek hogy nem nyúlhat hozzá. Na ezek miatt vagyok ilyen. Mindenkinek ment a zöld kéz, aki normálisan válaszolt annak külön köszönet.
2019. okt. 3. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!