Nagyon elrontottam valamit 14 hónapos babám nevelésében, nem tudom hogy hozzam helyre. Járt már itt valaki hasonló cipőben? Mit csinált?
14 hónaposan ez teljesen normális.
3 évesen már elvárhatod tőle ezeket.
Na az én gyerekem a kutyának dobálja le az etetőszékből a kaját folyamatosan, én már mondtam nekik, hogy légyszi ne de hihetetlen a csapatmunkájuk. 🤷♀️
A nemet még jó darabig nem fogja megfogadni és készülj fel, hogy ha amikor majd eljön az idő, hogy mégis az sem fog sokáig tartani mert kamaszkorban megint elfelejtik a nem szó jelentését. 😂
Etess két kanállal és jól takard le a gyereket. Önállóan olyasmiket egyen inkább, amiket már a kezébe tud fogni (lehet az puhára főtt étel is). És egyetek együtt. Egy kanál neked, egy neki, ezért két kanál nálad :) Ebben korban teljesen normális, ha ledobálja a dolgokat, max. azzal taníthatod meg, ha nem adod vissza, különben ez egy jó játék szerinte.
Az ilyen "nem" ellenére rendszeresen művelt dolgok nálunk ilyenkor már tudatosan arra szolgáltak, hogy odahívjanak. Amikor elosontam, valami hasznosat csinálni, nálunk is a konnektor volt az anyahívó gomb. :) Ez a kor arról szól, hogy ha ő indul el, az már nem zavarja és ezért nem követ, de ha te, az igen (és mindent 2 hónappal hamarabb ér el, mint ahogy számít rá az ember). És mivel folyton veszélyes dolgokat csinál, végül egész nap te követheted őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!