Mit tegyek hogy végre ne pisiljen be?
Légy türelmes!
De ennyi idő alatt már igazán utána olvashattál volna, hogy egy hormon megjelenése segíti az ágytisztaságot. Amíg nem termeli a szervezete, fejen is állhatsz, akkor se fog menni neki.
6 éves korig normális.
Utána kivizsgálás. Nephrológus első körben.
Ez a lelki szorongás miatt van. Akkor fordul elő, ha a gyerek nap közben nem tud lazítani, állandóan fegyelmezi magát. Vagyis a gyereken túl nagy a nyomás, a megfelelési kényszer. És nem mer sírni, önfeledten játszani, az érzéseit kimutatni.
Biztatni kell, lehetőséget kell adni a gyereknek, hogy kifejezze az örömét, bánatát. Ha sír vigasztaljuk és ne leszidjuk. Engedjük meg a gyereknek, hogy gyerek lehessen, ne úgy kezeljük, mint egy felnőttet. Ha hibázik a gyerek ne reagáljuk túl, adjunk több személyi szabadságot.
"Ha nincs megoldva a lelki probléma. A baj itt ott felüti a fejét, akár az egész lakást átépíthetjük."
Mert te aztán tudod, mi?! Lelki probléma, hogyne. Az összes többi gyereknek meg érdekes módon soha nincs lelki problémája?
Én bepisiltem éjszaka sokszor gyerekként. Kb 20 éves koromig, de néha néha utána is.
Nagyon fel tudtak idegesíteni már akkor is az ilyen okostojások, mint te.
Akik azt hiszik tudják a tutit, de igazából fingjuk sincs róla.
Csengő akkoriban nem volt vagy nem tudtunk róla. Hormonos orrcsepp volt, működött, de azt inkább csak iskolai táborok idején használtam. Ha jól emlékszem nem is ajánlották folyamatos használatra.
Egyetlen előnye volt ennek a problémának:
Megtanultam baromi gyorsan ágyneműt áthúzni, akár az éjszaka közepén is :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!