Mivel vegyem rá 7 éves lányt, hogy ne pisiljen be?
Azok a gyerekek szoktak éjszaka bepisilni, akik stresszes, szorongást okozó környezetben élnek, akiket a környezetük feszültségben tart, terrorizál.
Türelemmel és szeretettel kell egy gyereket körülvenni, sokat foglalkozni vele, mindig megdicsérni, ha valamit ügyesen csinál, okosan sokat beszélgetni vele, minden kérdésére okosan válaszolni, a fejlődésében támogatni, szeretni.
Igen. Fontos, hogy ha bepisil, nem szabad hibaztatni, leoltani, szemére vetni, mert attól még stresszesebb lesz, és egy ördögi kör alakul ki: még inkább be fog pisilni.
Mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem szándékosan pisil be a gyerek, így ezért ne
megszidni egyszerűen kegyetlenség.
Mikor én vigyáztam az unokahúgomra, és bepisilt, azt mondtam neki: Semmi baj, kicsim, ez bárkivel előfordul, néha még felnőtteknél is. - azzal kikísértem pisilni, adtam neki tiszta bugyit, rendbe tettem gyorsan az ágyát, megsimogattam, és visszafektettem aludni.
A pisi dolog a gyermeknek belügye, akár a felnőttnek a szexualitása. Van egyfajta stílusod és neked is fáj, ha beleszólnak, hogy másképpen kell csinálni.
Hagyjanak több szabadságot a gyereknek.
Kérdezzék meg a gyerek véleményét a témában. És ne ítélkezzenek felette.
Tartsák tiszteletben a gyerek belügyeit. Ha látja, hogy elfogadóan bánnak vele. Ő is együtt fog működni.
7 évesnek pelenka? Nem olyan kicsi az már. Gondolom azért maradt benne, mert félt, hogy kiderül, vagy mert a pelenkához szokott. Mondjuk már az is elég stressz, hogy úgy fekszik le, hogy azt hiszi, hogy be fog pisilni. Feltéve, hogy érdekli... Nekem írtak fel "gyógyszert".
Egy kis öntörpbizalom gyanánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!