Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mivel vegyem rá 7 éves lányt,...

Mivel vegyem rá 7 éves lányt, hogy ne pisiljen be?

Figyelt kérdés
Nem az én lányom de most én vigyázok rá még pár hetet . 7 éves és most kezdik leszoktatni az esti pelenkarol. Én itt nálam nem adok rá. Kivittem öt éjszaka 3 szor is pisilni nem ivott sokat már est csak egy kis vizet. A harmadik pisilesnel épp hogy csak csöppent valami de reggel amikor felkelt nem.ment ki pisilni hanem bepisilt és még csak nem is szólt. És abba a pizsibe maradt meg sokáig ami pisis volt akkor vettem észre amikor felöltözött. Mit tegyek vele?

2017. júl. 1. 15:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a tesótol fél? Mi lehet a baj közöttük?
2017. júl. 6. 09:37
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem dacból pisil be, mert zavarja, hogy állandóan a pisiléssel van zaklatva és nem hagyják még aludni sem.
2017. júl. 7. 12:01
 13/16 anonim ***** válasza:

Előző, nem valószínű.

Az elsőt olvastam még el, ő jót ír, csak annyi a gond, hogy általánosan fogalmazta meg. A 7 évesekre és idősebbekre igaz, és egyénileg még némely 6 évesre is, idézem őt:

"Azok a gyerekek szoktak éjszaka bepisilni, akik stresszes, szorongást okozó környezetben élnek, akiket a környezetük feszültségben tart, terrorizál.

Türelemmel és szeretettel kell egy gyereket körülvenni, sokat foglalkozni vele, mindig megdicsérni, ha valamit ügyesen csinál, okosan sokat beszélgetni vele, minden kérdésére okosan válaszolni, a fejlődésében támogatni, szeretni."

2017. júl. 25. 22:43
 14/16 anonim ***** válasza:

És még annyi, hogy 6 év alatt is van, amikor ez a helyzet, de 6 év alattiaknál pusztán fiziológiás ok is gyakran van mögötte, tehát lelki problémától mentes esetben is,

mivel 5/6 éves korig tanulják a gyermekek a vizelettartást, értve ez alatt, hogy az életkor előrehaladtával egyre ügyesebben tartják, de még olykor 5 évesen is előfordul, hogy jön az inger, és máris csurog.

2017. júl. 25. 22:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Lemaradt, hogy nappalra értendő. Egyénileg az éjszakai bevizelés elmaradása fáziskésésben van a nappali szobatisztaság kialakulásához képest.

De az biztos, hogy 7 évesen igen ritka az éjszakai rendszeres bevizelés. A 7 éves kislány esetében pszichés probléma van mögötte -pl más gyermekeke miatt, vagy felnőttek hozzáállása okán-, vagy pedig hibás szoktatás, ha már éjszaka pelust adnak rá.

2017. júl. 25. 22:48
 16/16 anonim ***** válasza:
2017. aug. 7. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!