Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » SEGÍTSETEK! Már égnek áll a...

SEGÍTSETEK! Már égnek áll a hajam a lányomtól?

Figyelt kérdés
2 éves és pár napja bármit mondok (csak nekem reagál így) ordít. Szó szerint. Megkérem ne lépjen a lábamra, ne vegye a csattot a szájába, öltözzünk fel, rászólók hogy ezt vagy azt ne csinálja, elkérek tőle valamit, sorolhatnám még, mindenre az a reagálás hogy sikít, ordít, eldobja ami éppen nála van, néha még csapkod is. Eléggé kifacsart így ez a pár nap. Van hasonló tapasztalatotok? Elmúlik magától vagy mi lesz?
2010. júl. 10. 10:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem mondtál hülyeséget előző, én is ezt láttam abban a dadusos filmben.

Ha hülyeséget mondtál akkor meg nem tőled ered mert az a film mondta.

2010. júl. 11. 11:39
 12/22 anonim ***** válasza:

Vagyis a dadus!! Már nem tudom hol ál a fejem.

BOCSI

Előző voltam

2010. júl. 11. 11:40
 13/22 A kérdező kommentje:

00:37 igen, szoktam nézni, a büntetőszéket már használjuk egy ideje, be is vált. De most egy ideje nem bírok vele. Sajnos sokszor nem itthon vagyunk, mikor rosszat csinál. Játszótéren, barátoknál, bárhol.

Meg a legújabb amivel nem tudok mit kezdeni: a kedvenc plüssét mindig mindenhova magával viszik, ha nem tetszik neki valami akkor méregből eldobja, még földet sem ér már ordít érte hogy kéri. Nem szoktam neki visszaadni, hanem mondom hogy menjen érte. Akkor jön a NEM és ordítás. Elmondom hogy ha eldobja akkor nem lesz többet. Aztán a fél óra- 1 óra múlva ismét ezt csinálja,

2010. júl. 11. 14:15
 14/22 anonim ***** válasza:
Én is rákezdenék ordítani, majdcsak beleun, ha látja, hogy nagyobb a hangod. Vagy kezdj el énekelni úgy, hogy befogod a füled, egy darabig ordítani fog, de úgy felmérgeli magát, hogy máskor nem játssza el :D Én mindig ezt csináltam unokaöcsémékkel és bevált :)
2010. júl. 11. 16:57
 15/22 anonim ***** válasza:

szia, sztem valahányszor ordít, mondd meg neki nyugodtan, hogy nem beszélsz hisztis gyerekkel. majd ha megynugodott szóljon. és ott kell hagyni.

a másik: ne tilts meg neki sok mindent. az iszonyú frusztráló tud lenni. napjában 300x meghallgatni, hogy ezt ne csináld, azt ne csihnáld....képzeld magad a helyébe. mondjuk egy példa: ne dobd a kabátod a földre! ehelyett: akaszd fel a kabátot, mert elbotlunk benne és elesünk. ezzel világossá teszed, hogy a kabátot nem illik ledobni a földre, mégsem hangoztt el egy tiltás, csak egy kérés.

a plüss kapcsáén: én azt tenném, hogy séta előtt megbeszélném vele, hogy ha ledobja a játszón, akkor legközelebb nem visszük magunkkal. és tartanám is magam hiozzá .

magától nem fog elmúlni, csak ha következetességgel, nyugodtsáhggal, jó példával kezeled.

nagyon nagyon fárasztó és idegtépő...ki kell bekkelni. :)

2010. júl. 11. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia! Unoka hugom ugyanezt csinálta az anyjával, az anyja már kétségbe volt esve, hogy nem szereti a lánya meg mg ilyenek. Megpróbáltak több időt együtt lenni, strandra járni, játszira menni, de nem használt semmi. Próbálj meg neki arról beszélni, hogy sok kislánynak nem adatik meg az, hogy az édesanyjával töltse az időt ( én már csak tudom...), biztos vagyok benne, hogy okos kislány és megérti.

Sok szerencsét

13/L

2010. júl. 12. 13:04
 17/22 anonim ***** válasza:

Én is épp most írtam hasonló dologban..

2 éves a lányom és pár hete kezelhetetlen. Ugyanezeket műveli,mint a Tiéd.

Már ki vagyok tőle. Bízom benne hogy mint eddig mindig szakasz lezárul ez is és új következik.

Csak addig kell kiobírni valahogy!

Aug.ban megy bölcsibe én meg vissza dolgozni, talán ha nem leszünk ennyit együtt akkor másként viselkedik abban a kevés időben amit együtt tölthetünk.

Kitartás Neked is!

2010. júl. 13. 15:07
 18/22 anonim ***** válasza:

00:37, szerintem 2 éves gyerek még nagyon kicsike, nem értené a bünti sarkot, pedig szerintem is tuti ötlet. De az éneklős az tetszik... minden gyerekhez más út vezet.

Megkérdezted, hogy mért csinálja? Hátha valamit mond rá...

2010. júl. 16. 11:56
 19/22 anonim ***** válasza:

Sokkterápia..

Öntsd telibe egy vödör hidegvízzel!!

Pároméák fiánál bejött ez.

Az meg azt csinálta, hogy akárhol voltak ha valami nem úgy volt levetette magát a földre és dobálta magát meg hempergett és közben ordibált!

Aztán egy jó nagy vödör hidegvízzel telibe öntötték, amikor meg otthon csinálta akkor meg belevágták a kád hidegvízbe és lenyomták.

1-2 alkalmommal kellett csinálni és abbahagyta a hisztizést!

2010. júl. 16. 21:01
 20/22 anonim ***** válasza:

kedves utolsó! mint aneve is mutatja, ez nem odlja meg a problémát! csupán sokkolja a gyereket! ennyi erővel igazi sokkolót is lehetne használni.

azért hogy nem hisztizik többé, még vannak indulatai, de íyg ugyan nem fogja őket megtanulni kezelni őket. max. elfojtja őket. és nem ez a cél, szerintem legalábbis., persze lehet, hogy van aki nem nevelni akarja a gyereket, hanem idomítani, arra tényleg jó. rövid távon még be is válik és kevésbé fárasztó. csak az a kérdés, hogy később mi lesz.

2010. júl. 17. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!