Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » SEGÍTSETEK! Már égnek áll a...

SEGÍTSETEK! Már égnek áll a hajam a lányomtól?

Figyelt kérdés
2 éves és pár napja bármit mondok (csak nekem reagál így) ordít. Szó szerint. Megkérem ne lépjen a lábamra, ne vegye a csattot a szájába, öltözzünk fel, rászólók hogy ezt vagy azt ne csinálja, elkérek tőle valamit, sorolhatnám még, mindenre az a reagálás hogy sikít, ordít, eldobja ami éppen nála van, néha még csapkod is. Eléggé kifacsart így ez a pár nap. Van hasonló tapasztalatotok? Elmúlik magától vagy mi lesz?
2010. júl. 10. 10:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
80%

Lehet, hogy látott ilyet valahol. Most kipróbálja. Esetleg te rákiáltottál, és észre se vetted, elfelejtetted.

Ne vedd észre! Majd abbahagyja. Szerintem az a legjobb, ha úgy teszel, mintha nem vennéd észre. De nem értem pontosan, hogy ordít? Sír? Vagy óbégat, ordítozik?

Tudod kötni ezt valami eseményhez, hogy hogy kezdte?

Legjobb lenne, ha valaki más gondozná egy pár napig, te egy kicsit háttérbe vonulnál! Hm?

És ha pozitívat mondassz? Mert itt csupa "ne"-t soroltál fel? Ha nem tiltod, hanem javasolsz valamit, amit együtt csináljatok, és szereti? Akkor is ordít?

Lehet, hoyg a tiltás ellen TILTakozik így.

Talán más nem is mondja neki, hogy "ne" vagy nem kér elé olyat, amit ő nem szívesen adna oda. Kerüld el egy kis ideig ezeket a helyzeteket! Míg megfeledkezik az ordításról!

2010. júl. 10. 10:28
 2/22 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem sem kell minden tiltani,ez lehet a kislány baja.

Hogy csak a tiltás megy.

2010. júl. 10. 10:40
 3/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Lehetséges hogy látott ilyet, mert bölcsibe jár. Ott kezdte el azt is hogy: ENYÉM! És akkor semmit se ad oda.

Próbálom nem észre venni, de az is nehéz, mert párom nappal alszik, így nem hagyhatom sírni, hisztizni.

Pontosan amúgy úgy értem hogy elkezd (mű)sírni, majd rázendít és elkezdi cifrázni ahogy a torkán kifér.

A pozitívra általában semmi hiszti, de hát nem lehet egész nap csak pozitívat mondani. De mondjuk volt már rá példa hogy hisztibe torkollot az is hogy végeztem a házimunkával és hívtam hogy menjünk játszani.

Azt meg nem tudom hogy kerüljem el az ilyen helyzeteket, hisz valakinek fegyelmezni kell.

Meg ha egész nap játszunk, és pl megszeretném nézni az e-mailomot (2 perc az egész), és el is magyarázom, akkor is jön a hiszti.

2010. júl. 10. 10:52
 4/22 A kérdező kommentje:
Nem csak a tiltás megy! De mivel akkor van a probléma, ezért erről írtam! Ezt emeltem ki!
2010. júl. 10. 10:53
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
a bölcsi feszültségeit vezeti le. Majd megtanulja jobban kezelni ott helyben a helyzeteket, aztán elmarad ez.
2010. júl. 10. 11:37
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ahányszor csak lehet inkább elvonni a figyelmét a nyílt rászólás helyett, így kíméled a hallóidegeiteket. Majd csak kinövi (pár hét)
2010. júl. 10. 11:38
 7/22 A kérdező kommentje:
Remélem kinövi, mert már egyre nehezebb nyugodtan, higgadtan kezelni. Legszívesebben én is rázendítenék néha :)
2010. júl. 10. 12:08
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek el sétálni, aztán ott te is kiabálhatsz eg y kicsit! Strandra.
2010. júl. 10. 14:52
 9/22 anonim ***** válasza:
73%

Lehet hogy csak arra van szüksége hogy anyával legyen ahogy az elöttem lévő irta hogy strandra.

Az tök jó lehet anya lánya strand

2010. júl. 10. 18:45
 10/22 anonim ***** válasza:

nézd a viasaton a segítség, szülő vagyok c. műsort, hátha kapsz tippeket ;)

amúgy szerintem az nem megoldás, hogy nem veszed figyelembe amit csinál. akkor azt hiszi, hogy nem jár érte büntetés...

jelölj ki egy helyet, ahová akkor ülteted, ha valami rosszat csinált. de vigyázz, hogy minden apróságért ne ezzel büntess. mondjuk 5-10 percet hagyd ott. mond meg neki, hogy akkor eljöhet onnan, ha bocsánatot kér.

aztán hagyd ott. odafog menni hozzád.

ezt ebben a műsorban láttam... ha hülyeséget mondtam az imént, akkor elnézést. :)

2010. júl. 11. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!