Ismertek autista gyereket? Milyen?
Egyik ismerősömnek autista a fia és azt mesélte, hogy szeret ruha nélkül ülni a szekrény tetején és ketchupot enni közben magában..
Én ezt el se tudom képzelni. Ilyen van?
Érdekel a pszichológia, de az autizmusról eddig nem sokat olvastam, pszicho/szociopátia a fő területem.
Tudtok hasonló érdekes szokást autistáktól?
"pszicho/szociopátia a fő területem."
muhhahahaahaha
??
Úgy értem: erről szeretek a legjobban olvasni.. (ha nem lett volna elég érthető)
Nem értem mi a célja ennek a kérdésnek?
Értem, hogy neked ez egy érdekesség, de másoknak ez nem ilyen kis tündibündi téma.
nagyon különbözőek tudnak lenni az autisták
van egy kislány ismerős, akinek mellé súlyos személyiségzavara is van, mindenkit anyunak hív, nagyon durva. vannak, akik csak ugyanazon az útvonalon hajlandóak menni, ha akadály van, kikészülnek. van, aki csak 2 féle kaját eszik meg, semmi mást soha. Van, aki mindent ezerszer elismétel. de rengeteg okos, értelmes, intelligens autista is van. nem szeretik a tömegnyomort, szeretik tudni előre, hogy mikor mi lesz, nem szeretik a váratlan eseményeket. irritálják a hangos hangok, fények.
Ki mondta hogy nekem tündibündi? Hol derül ki ilyen neked?
Múltkor olvastam egy anya vallomását, ahol az autista fiáról írt, hogy az emberek megértsék, hogy ez milyen nehéz dolog, nem csupán egy fogjuk rá dolog, mint sokan hiszik.
Engem érdekel az ilyemi, nem tudom miért gondolod hogy én ezt tündibündinek tartom.
Nővérem fia autista. 10 éves.
Ő inkább "neveletlen gyerek"-nek tűnik laikus szemmel. SZóval neki a szociális képessége nulla. De pl kisgyerekkel nagyon kedves, óvatos, félti, vigyáz rá.
Nincs különös szokása, de pl nem bírja a sok embert. SZóval ha néha családi összejövetel van, ő inkább egy külön helységben van egyedül.
De imád legózni pl, fantasztikus dolgokat épít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!