Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mitől lesz egy gyerek sikeres...

Riki miller kérdése:

Mitől lesz egy gyerek sikeres felnőt?

Figyelt kérdés
2019. jún. 7. 17:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én attól lettem nagyon sikeres, hogy az apám ellentéte vagyok. Ő alkoholista volt. Édesanyám sokat sírt szenvedett, amikor még élt apám. De gyerekként megfogadtam anyunak, hogy nem leszek olyan mint az apám. És sikerült. Apám ellopta anno a locsolkodó pénzemet is csak, hogy tudjon inni. Ha más nem volt akkor ivott arc szeszt! Soha nem volt semmink csak hitel hitel hátán. Szegény édesanyám 3 munkahelyen dolgozott, hogy nekünk gyerekeknek meglegyen mindenünk a lehetőségekhez képest. Ez abban merült ki, hogy volt mit ennünk. Most leszek 40 éves 2 hét múlva. Szerencsére édesanyám egészséges, és életvidám. Apám 91-ben meghalt. Nagyon sok mindent elértem az életben, becsületes munkával. Jelenleg 3 jól működő vállalkozásom van. 7 alkalmazottal. Saját lakás hitel nélkül. Boldog házasságban élek. Alkalmanként én is iszom, de csak ha valamit ünnepel a család, de soha nem részegedem le. Nem dohányzom. Apám teljes ellentéte vagyok. És igazából ezt valamilyen formában neki köszönhetem, mert ha ő nem lett volna olyan rossz ember, akkor én nem biztos, hogy ugyanilyen ember lennék, amilyen vagyok.Bocs, ha hosszúra sikeredett, de ez az én történetem.
2019. jún. 13. 17:39
 12/13 Meton ***** válasza:

Szerintem olvasd el a kérdést, mert ez így nagyon rosszul jött ki. Gondolkozz picit. Tényleg attól lettél sikeres, mert apád részeges volt és elvette a locsolkodó pénzed?

Ebből én azt szűröm le, mint lehetséges motivációt, hogy magadra maradtál és pár pofon után, ami azért volt, mert semmi se sikerült, megedződtél, lélekben megerősödtél. Gondolom, ma is inkább befele forduló típus vagy, aki mindent maga akar csinálni. Gondolom, nem sok embert foglalkoztatsz, mert nem bízol senkiben. Persze ez csak gondolat, de úgy sejtem, hogy így lehet.

Szóval azért azt lássuk be, hogy aki befele forduló lesz, sokkal valószínűbb, hogy alkoholista lesz, mint az apja. Te csak a ritka kivétel vagy.

2019. jún. 14. 09:14
 13/13 Meton ***** válasza:
Még ma is sokakban él az a szemlélet, hogy az okosságot bele kell verni a gyerekbe. Nyílván van értelme, hiszen nagy múltja van ennek a nevelési módszernek, gondoljunk csak a spártaiakra. A japánoknál talán még most is szokás a testi fenyítés. Viszont nem mindenki akar sikeres lenni, ezt el kell fogadni.
2019. jún. 14. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!