Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák, a gyermekeitek...

Anyukák, a gyermekeitek osztályában milyen az SN-es tanulók aránya?

Figyelt kérdés

A fiam osztályában 16 főből,9 SN-es (sajátos nevelési igényű) tanuló van.Szeptembertől jön még a létszámhoz 2 db.(hiperkinetikus magatartászavaros,hiperaktiv)

Most ezek a gyerekek tényleg betegek,vagy csak divat manapság minden neveletlen gyerekre ráhúzni egy diagnózist?!

Persze ezek létező betegségek,és ne tudjam meg milyen,de valóban ennyi problémás gyerek van?Vagy csak nálunk?

2010. júl. 5. 19:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Lányom "csak" logopédiára szorul, mégis sajátos nevelési igényűnek számít. Okos, értelmes, és semmi viselkedési problémája nincs közösségben, csak itthon tombol. Amúgy a nagyobbik osztályában a 20 főből ha jól tudom 4 olyan gyerek volt ebben az évben, akivel ilyen-olyan gondok voltak, az egyik például már harmadszor fogja járni a 4. osztályt...
2010. júl. 5. 19:23
 2/23 anonim ***** válasza:
Az "SN" tulajdonképpen SNI. Nem, ez nem divat. A Szakértői Bizottság vizsgálata és szakvéleménye alapján kategorizálták ezeket a gyerekeket. A fiad ezek szerint integrált osztályban tanul.
2010. júl. 5. 19:26
 3/23 A kérdező kommentje:
Persze,tudom,hogy szakértői bizottság állapítja meg,és meg is értem a betegségeket.De ekkora arányban?!Egyébként 2 első osztály volt,a másikban szintén ilyen arányban voltak.És akkor még nem beszéltem arról,hogy az óvodai nagycsoportból 36 főből 12 gyermek szakértői javaslat alapján visszamaradt.Nem túl magas létszám ez?
2010. júl. 5. 19:30
 4/23 A kérdező kommentje:

Az elsőnek:nálunk is 1 kislány jár közülük logopédiára,a többi meg szerintem bűn rossz neveletlen fiú.

Komolyan azon gondolkodom,hogy benyomom én is valahova a fiam,eljárogat heti 3x különórákra,ha rosszalkodna netán a suliban akkor megértőek lennének,hiszen beteg a lelkem!

2010. júl. 5. 19:36
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki iskola, 130 tanulóból 3 SNI-s.

Amúgy a 16 főből 9 fő az tipikusan, látványosan statisztika, ugyanis így az osztálylétszám nagyobbik fele SNI-s, emelt normatíva jár érte, sokkal kedvezőbb pályázati lehetőségek...

2010. júl. 5. 20:03
 6/23 A kérdező kommentje:

Én is ilyesmit sejtek a háttérben,mert nagyon sokallom az arányokat.

A szülők,meg persze belemennek,mert ingyé tankönyv,étkezési hozzájárulás,netalántán emelt családi stb...jár ám mellé.A fiam osztályában speciel ketten fizetünk a tankönyvekért.

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 5. 20:15
 7/23 anonim ***** válasza:
47%
Én a helyedben elvinném onnan a gyereket. Nincs semmi bajom az ilyen gyerekekkel, de így akkor sem lehet tanulni, több, mint a fele SNI-s. Szerencsétlen tanárok meg megőrülnek.
2010. júl. 5. 22:21
 8/23 A kérdező kommentje:

Az enyém is figyelmetlen olykor,házit sem szívesen ír,érzékeny,ha piszkálják,és olyankor ordibál a suliban,de nem viszem tanácsadóba,hanem odafigyelek rá,és sokat beszélgetünk.

És történetesen ismerem ezeket a gyerekeket baba koruk óta,a szüleiket is,sokat megfordulnak nálunk.Azért vagyok szkeptikus,és állítom,hogy szerintem,a többség csak neveletlen.

Az egyik pl az elkényeztetett,anyu törli a fenekét,játékban mindig csal,dühöng ha veszít.

A másik,kinyitogatja a hűtőnket,felfeszítette a fiam perselyét a pénzért,idősekkel tiszteletlen,állítólag hiperkinetikus,szerintem csak alapvető szabályok nincsenek megtanítva neki.

A harmadik,pont olyan ocsmányul beszél,mint a szülei,néha még a nemi szervét is előveszi,hogy nyomatékosítsa a mondandóját.

A negyedik,a szülők évekig csalták egymást,állandóan civakodtak,aztán nem értették a gyerek miért rugdossa kékre zöldre a társait.

Az ötödik,ki van csapva az utcára egész napra étlen-szomjan,gyakran az anyja írja meg a háziját,mert egyszerűbb,mintha a gyerekkel viaskodna.

A hatodik olyanyira tökéletes,hogy hozzá fogható értelmes gyermekkel még nem találkoztak a szülei,csak éppen a tisztelet hiánya miatt előfordult,hogy lepisilte a nagyi lábát,mókából...

Elviszik ezeket tanácsadóba,aztán várják a csodát.A nemiszerv mutogatós anyja mondta nekem,hogy nem ér semmit,mert már 2x voltak foglalkozáson,és a kis szemétláda,még mindig csúnyán beszél,bammeg.

Persze,hogy tanulási nehézségeik vannak,hiszen otthon nem tanítják őket,szokatlanok nekik a szabályok.

Szerintem mifelénk mégiscsak "divat".

2010. júl. 6. 06:34
 9/23 anonim ***** válasza:
Konnyebb rafogni, hogy a gyerek beteg, mint megnevelni es foglalkozni vele. En nem olyan regen voltam kisiskolas (kb 10 eve) es nalunk nem volt ilyen. Volt egy kulon osztaly masodikig a problemas gyerekeknek, aztan beepitettek oket a tobbi osztalyba. Nem volt veluk gond.
2010. júl. 6. 22:28
 10/23 anonim ***** válasza:
0%

jó de ezt csak egy olyan iskolának van értelme eljátszani, ahol egyébként kevés a gyerek- mert egy SN gyerek duplának számít.

Vagy egy elég lecsúszott igénytelen iskola, ahol ennyi az ilyen gyerek. Ez az a hely, ahova nem járatnám soha a gyerekemet.

2010. júl. 7. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!