Anyukák, a gyermekeitek osztályában milyen az SN-es tanulók aránya?
A fiam osztályában 16 főből,9 SN-es (sajátos nevelési igényű) tanuló van.Szeptembertől jön még a létszámhoz 2 db.(hiperkinetikus magatartászavaros,hiperaktiv)
Most ezek a gyerekek tényleg betegek,vagy csak divat manapság minden neveletlen gyerekre ráhúzni egy diagnózist?!
Persze ezek létező betegségek,és ne tudjam meg milyen,de valóban ennyi problémás gyerek van?Vagy csak nálunk?
Az elsőnek:nálunk is 1 kislány jár közülük logopédiára,a többi meg szerintem bűn rossz neveletlen fiú.
Komolyan azon gondolkodom,hogy benyomom én is valahova a fiam,eljárogat heti 3x különórákra,ha rosszalkodna netán a suliban akkor megértőek lennének,hiszen beteg a lelkem!
Vidéki iskola, 130 tanulóból 3 SNI-s.
Amúgy a 16 főből 9 fő az tipikusan, látványosan statisztika, ugyanis így az osztálylétszám nagyobbik fele SNI-s, emelt normatíva jár érte, sokkal kedvezőbb pályázati lehetőségek...
Én is ilyesmit sejtek a háttérben,mert nagyon sokallom az arányokat.
A szülők,meg persze belemennek,mert ingyé tankönyv,étkezési hozzájárulás,netalántán emelt családi stb...jár ám mellé.A fiam osztályában speciel ketten fizetünk a tankönyvekért.
Köszönöm a válaszokat!
Az enyém is figyelmetlen olykor,házit sem szívesen ír,érzékeny,ha piszkálják,és olyankor ordibál a suliban,de nem viszem tanácsadóba,hanem odafigyelek rá,és sokat beszélgetünk.
És történetesen ismerem ezeket a gyerekeket baba koruk óta,a szüleiket is,sokat megfordulnak nálunk.Azért vagyok szkeptikus,és állítom,hogy szerintem,a többség csak neveletlen.
Az egyik pl az elkényeztetett,anyu törli a fenekét,játékban mindig csal,dühöng ha veszít.
A másik,kinyitogatja a hűtőnket,felfeszítette a fiam perselyét a pénzért,idősekkel tiszteletlen,állítólag hiperkinetikus,szerintem csak alapvető szabályok nincsenek megtanítva neki.
A harmadik,pont olyan ocsmányul beszél,mint a szülei,néha még a nemi szervét is előveszi,hogy nyomatékosítsa a mondandóját.
A negyedik,a szülők évekig csalták egymást,állandóan civakodtak,aztán nem értették a gyerek miért rugdossa kékre zöldre a társait.
Az ötödik,ki van csapva az utcára egész napra étlen-szomjan,gyakran az anyja írja meg a háziját,mert egyszerűbb,mintha a gyerekkel viaskodna.
A hatodik olyanyira tökéletes,hogy hozzá fogható értelmes gyermekkel még nem találkoztak a szülei,csak éppen a tisztelet hiánya miatt előfordult,hogy lepisilte a nagyi lábát,mókából...
Elviszik ezeket tanácsadóba,aztán várják a csodát.A nemiszerv mutogatós anyja mondta nekem,hogy nem ér semmit,mert már 2x voltak foglalkozáson,és a kis szemétláda,még mindig csúnyán beszél,bammeg.
Persze,hogy tanulási nehézségeik vannak,hiszen otthon nem tanítják őket,szokatlanok nekik a szabályok.
Szerintem mifelénk mégiscsak "divat".
jó de ezt csak egy olyan iskolának van értelme eljátszani, ahol egyébként kevés a gyerek- mert egy SN gyerek duplának számít.
Vagy egy elég lecsúszott igénytelen iskola, ahol ennyi az ilyen gyerek. Ez az a hely, ahova nem járatnám soha a gyerekemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!