Jobban szeretem második gyerekemet?
Nem rég megszületett a második gyerekem. Az előtt a lányom volt a mindenem, az egyetlen, sosem hisztizett, tündéri volt.
Mióta megszületett a második gyerekem, azt érzem, hogy a nagy egy undok hisztis béka lett. Nagyon sokat hisztizik, nem is tudom hogyan kezeljem. Ma is annyira felhúzott, hogy mondtam neki, ha nem hagyja abba kap 2 nagy pofont aztán lesz miért hisztizni. Mindennapos a harc, eltünt a tündéri lányom. Idegen érzésem van vele kapcsolatban.
Nem akarom, de a második lányomat jobban szeretem. Más is volt így? Változik ez ugye?
Szegény gyerek :( Mit várnál tőle? Némán tűrje, hogy nem foglalkoznak vele? Persze, hogy hisztis, ha hanyagolják. Ha így folytatod egy életre elcseszed. Mindig másodiknak fogja érezni magát és a tesóját fogja hibáztatni érte.
Ne veszekedj vele inkább próbáld megoldani a problémát. A tesó legyen "közös játék". Amikor eteted a kicsit a lányod hozza a babáját, most ő is anyuka neki is meg kell etetnie a babát, vagy éppen fürdetni. Amikor főzöl ő is "főzzön" a babájának. Ugyan úgy figyelsz a kicsire és újra közelebb kerülsz a lányodhoz aki így már nem lesz hisztis. Bár attól az anyja még egy barom marad, de nem lehet mindent megoldani...
Ne aggódj, ő még mindig a tündéri kislányod, de őt is érte a sok változás. Nagyon fontos, hogy ne érezze mellőzve magát. Nálunk is most jött nemrég a kistesó. Első hetekben úgyis csak enni, aludni és kakilni kell neki. Ezekbe bevonhatod a nagyot is. Ő hozza a pelenkát, kiválaszthatja a ruhácskát, vagy ha van babája, azt ápolgatja. Közbe beszélgessetek, hogy most mit csinálsz, miért csinálod. Minél több dolgot tud a kistesóról, annál barátságosabb lesz számára. Ha valamit jól csinál, dicsérd meg. Sőt. Dicsérd agyon. Érezze, hogy ő is részese nem csak anyának, de a tesónak is. Eleinte én például nem is dödörögtem a picinek, mert láttam, hogy sárgul az irigységtől a nagy. (Éjjelente becézgettem, vagy amikor nem hallotta a tesó.) Aztán megszokta, hogy a tesót is szeretgetjük és most már ott tartunk, hogy ő is becézgeti, simogatja, visz neki játékot, énekel neki. Simán ketten lehet hagyni őket, pár perc erejéig. Ő is meg akarta nyomni, meg nem szereti azt mondta, de ezt soha nem hagytam rá, kedvesen mondtam neki, hogy a tesó szeret téged, csak még nagyon pici, majd megerősödik, megtanul járni, és tudtok játszani, megtaníthatod sok mindenre. Lesznek húzós pillanatok, amikor elborul a nagy, de akkor se azt érezze, hogy a kicsit jobban szereted. Hiszen nem így van. Azért fogalmaztál így, mert hetek óta kialvatlan vagy, nincs elég segítséged, és nem látsz túl a mai napnál. Én nem hiszem, hogy valóban így érzel, ahogy leírtad, csak nehéz időszak ez. Viszont most kell nagyon figyelned rájuk, hogy további problémákat ne generáljon a mostani helyzet. Hidd el, ha több időt szakítasz a nagyobbra, több időtök van, amikor csak ti ketten vagytok, egymásra találtok, és ismét a tündéri kislányod lesz, te meg a tündéri anyukája, ahogy eddig is volt. És a tesó is bele fog férni.
A többi hozzászóló, egy kettő kivételével, mélységesen szégyellje magát. Ha ebbe a kérdésbe nem hallotta meg a kétségbe esett segélykiáltást, nem is szülő. Tehát nem is ítélkezhet, amiről fogalma sincs. A gyomrom is felfordult tőle. Igen. A válaszaik a visszájára sültek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!