Mit tegyek, ha jogerős bírói ítélet nem született még és mégse engedi elhozni magamhoz az apuka látogatóba a gyerekemet?
Válófélben vagyunk a férjemmel,a válópert jövőhéten adom be én,hogy a kislàny nálam legyen elhelyezve.Apuka szombati nap 400 km-re elvitte a beleegyezésem nelkül a 4 éves lànyomat és nem akarja visszahozni.Tudom,hogy még ugyanannyi jogunk van stb...jeleztem neki,hogy jövőhéten elhoznàm a kislànyt látogatóba 3 napra..nyilván eszem àgàban sem lesz visszavinni és kijelentette,hogy nem engedi el velem,majd csak ha bírósági végzéssel megyek,ami ugye több hónapba is beletelhet ami idő alatt jócskàn eltávolodna a lányom tőlem a nagy távolság miatt..hisz így a költséges utazás miatt nem tudom majd rendszeresen látogatni..Azt engedi,hogy látogassam,de azt nem hogy magamhoz elhozzam..nyilván nem szeretnék nála lenni 3 napig vendégségben,amíg lehetnék a gyerekemmel nyugodt környezetben magamnál is,ahol nem kell az édesapa bunkó,lekezelő,gyermekemet ellenem nevelő viselkedését eltűrni.
Jelenthetem e én ezt a gyámhivatalnak,hogy jogerős ítélet hijján édesapa megtiltja,hogy elvigyem a lányom magamhoz és megteremtsem vele a normális kapcsolattartást.Amit apuka felajánl az nem az..Nem egyszer beszélt lekezelően velem 4 éves lányom előtt,köpött szemközt és *urvázott le részegen,amikra hangfelvételes bizonyítékom is van.
Szóval megtagadhatja e az elhozatalát a lányomnak,ha nem vagyok rá veszéllyel és az apja szaván kivül ezt semmi sem tilthatná és mit tudok tenni,ha ezt mégsem engedi?
Elméletileg az a lakcìme a kislánynak ahonnan elköltöztek,de már azt az albérletet is felmondta ahol eddig laktak.kb 2 hónapot lakott az apjával úgy,hogy én rendszeresen látogattam,mert csak mostanra tudtam olyan albérletet találni ahova a kislányt is be tudnám jelenteni.Gondolom ezt megneszelte és ezért lépett le.Nem,nem hagytam el a gyerekem,mert közös felügyeletet beszéltünk meg az apjával és többször aludtam náluk amíg az apja éjjeles meg délutános volt.
Jelenleg annyit tudtam tenni,hogy odatelefonáltam és levelet is írtam ahova költöztek,hogy a beleegyezésem nélkül ne engedjék se az ottani óvodába beíratni,se pedig lakcím szinten bejelenteni a kislányt.
Gyámhivatalnál voltam,gyermekjólétinél voltam.. amìg nincs bírósági végzés addig nem foglalkoznak velem,mert nincs életveszélyben a gyerek..bíróságon csak akkor jelölnek ki azonnali teljes szülői felügyeletre engem,ha bizonyítom,higy a gyerek életveszélyben van..ami nem igaz,mert nem bántja az apja,csak nekem nem engedi elvinni.
Sajnos semmit nem csinálhatsz, max 'visszalopod' a gyereket :/ volt ilyen ügyünk, apuka az 1!!! éves kisfiút vitte el, majd nem vitte vissza, ott sem volt gyerekelhelyezés, és ugyan annyi joga van így a gyerekhez, mint neked.
Javaslatom, hogy menj el hozzá, hogy maradsz 3 napig, megvárod, míg elmegy dolgozni, vagy ha nem megy, akkor elviszed "játszótérre/boltba" a gyereket, ésleléptek. Ugyan úgy nem tud semmit tenni majd ő sem. De ezt csak akkor, ha módodban áll ezentúl minden percben a gyerek mellett lenni, hogy az apa ne játszhassa el ugyanezt (arról, hogy ez mit fog okozni a gyerekben, inkább nem nyilatkozom...)
gyerekjólétis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!