Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha gyermekbantalmazas merul...

Ha gyermekbantalmazas merul fel az ovonokben, joguk van anelkul fut-fat osszehordani az adott csaladrol, hogy nekik szolnanak, oket megkerdeznek?

Figyelt kérdés
Egy normalis, jo anyagi korulmenyek kozott elo, dolgozo hazasparrol van szo, akiknek egy okos, aranyos kisfia van, aki hiperaktiv es figyelemzavaros, jarnak vele gyermekpszichiatriara emiatt. Elenk a fantaziaja es az egyszeru osszeveszeseket (hiszti, emiatt kiabalas, sarokba allitos buntetes - nem testi sertesrol van szo) tovabbkolti, emiatt az ovonok elkezdtek kavarni: egybol a gyermekjoleti szolgalatot ertesitettek, es most kiment hozzajuk egy csaladvedelmis ember, aki mindent rendben talalt. Ez nem volt eleg az ovonoknek, es tovabb vittek az ugyet, merthogy ok biztosak benne, hogy gond van. Tovabbra sem a csaladdal vagy kulon egyik vagy masik szulovel beszelnek, hanem egybol a szervekhez fordulnak. Mivel ok jelentik, a csaladvedelem ujra ki kell hogy menjen, vedelembe vegye a kisfiut, es ettol teljesen kikeszulnek. Meddig mehet el az ovono, mi lehet a modja annak, hogy tisztazzak a kerdest egyszer s mindenkorra? A gyermek pszichologusat be lehet vonni? Ki tudja tisztazni oket?
2019. febr. 19. 12:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
6%
És ez a tanárnő a takarítónőnek meg a portásnőnek mondott ilyeneket a fiamról. Szóval meg sem közelítette az ügy azt amit említettél.
2019. febr. 19. 14:20
 12/24 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem felesleges parázni,HA a felmerült gyanú alaptalan. Védelembe vették a gyerkőcöt, így remélhetőleg hamarosan kiderül,hogy mi a helyzet. Aggódni akkor kell,ha kiderül valami, ami a szülőket érinti...
2019. febr. 19. 14:27
 13/24 anonim ***** válasza:
82%
Az óvónők ki tudják szürni hogy mi a gyerekkamu és mi nem az. Ha felmerül a gyanú, kötelesek jelezni. Te csak hallottál ezt azt, vagyis konkrétumokat nem tudsz. Nem az óvónők miatt emelnek ki gyereket egy családból. Ők csak jelzik, mert törvény kötelezi rá őket. A gyermekvédelmi szervek nem csettintésre cselekszenek, mert valaki ezt vagy azt mond. Komoly vizsgálat áll mögötte. Ha megalapozott bármilyen gyanú, cselekedni fognak. Mellesleg az hogy jómódú egy család, még semmit nem jelent. Ilyen családokban is megesnek borzalmak lásd a fényevő szülők akik hagyták hogy éhen haljon a gyermekük.
2019. febr. 19. 14:56
 14/24 A kérdező kommentje:
Mit jelent a "védelembe vétel" egész pontosan?
2019. febr. 19. 16:37
 15/24 anonim ***** válasza:
[link] itt le van írva részletesen
2019. febr. 19. 16:59
 16/24 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem az óvónők semmit sem tudnak kiszűrni, tekintve, hogy engem rendszeresen vertek és meg sem látták rajtam. A lányom ovijában olyan verbális erőszakot alkalmaznak, ami számomra rendkívül durva, mégsem csinál senki semmit, továbbá van több gyerek, akiket néha felpofoznak vagy rájukcsapnak( láttam is ilyet, hallottam is ilyet, gyerektől is) mégsem történik semmi.

Szeretném olyan oviba járatni a gyerekem, ahol figyelnek erre, nem csak papíron..

2019. febr. 20. 17:01
 17/24 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem olyan nincs hogy ok nélkül kivegyenek egy gyereket a családból. És nem csak a gyerek elmondása alapján tesznek ilyet, hanem megalapozott tények alapján.

Szóval én ebben az esetben fenntartással kezelném a szülők ártatlanságát. Az meg senkit nem érdekel hogy jó anyagi körülmények között élnek vagy nem, és az óvónőknek nem szokott az lenni a heppjük hogy szülőket nyomnak fel ok nélkül.

Egyébként ilyen esetben nyilván nem lenne célravezető a szülőkkel beszélni - hiszen ha gyerekbántalmazás van is, azt úgyis letagadják.

2019. febr. 20. 20:04
 18/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem arra gondolok, hogy "UGYE JOL ELVERTE OTTHON PISTIKET??"mint szülők megkerdezese, hanem hogy a gyerek mesélt dolgokat, ami számukra meglepő, gyanús, és vajon miért mondhatta? Figyelemfelhivas esetleg valami olyan nyomja a lelkét, amit nem tud kifejezni és így jön ki belőle? Stb. Nem tudom, most ha az én lányomról megtudnam, hogy ilyet állított, igen komolyan utána mennék, miért is tette.
2019. febr. 21. 11:14
 19/24 anonim ***** válasza:
72%
És miből gondolod hogy a szülőket nem kérdezték meg? Az óvónő már nyilván megkérdezte őket, és ahogy írtad, a gyermekjólétis már ki is ment. De ahogy mondtam egy bántalmazó szülő nyilván mindent tagadni fog, bármit is kérdeznek tőle, ezért szoktak kimenni helyszínre, szomszédokat, tanukat meghallgatni stb.
2019. febr. 21. 17:47
 20/24 A kérdező kommentje:
onnan veszem, ahonnan az egesz tortenetet tudom, ismerem oket es elmeseltek mi tortenik veluk. Elso lepes: gyerek meselt valamit az ovononek, aki erre se szo se beszed, elment a csaladsegitohoz bejelenteni, harmadik lepesben (itt tudtak meg eloszor, hogy barmi baj tortenik) egyszer csak kaptak a telefont, hogy akkor kimenne valaki a csaladsegitok kozul felmerni a terepet, ezen meglepodtek, de egyuttmukodoen beengedtek es beszelgettek vele, mindent rendben talalt (legalabbis nekik ezt mondta), eltek tovabb, es par nap mulva jott egy irasos hatarozat, hogy folytatjak a vizgalatot az ovonok ismetelt bejelentese miatt. Nem tudjak, mit jelentettek be es nem hajlandoak veluk beszelni az ovonok.
2019. febr. 22. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!