Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ép értelmű autista iskolázása?...

Ép értelmű autista iskolázása? Nálatok mit jelent? Hova jár?

Figyelt kérdés
Nehezen dolgozom fel,hogy a tanulmányait tekintve 4 5 jegyekkel kicsinálta a tanár. Mondtuk,hogy szivesen elvinnénk,ha lenne a közelben olyan iskola,de nem érdekelte. Most elkeseredésünkbe egy csökkent értelmi képességűek sni tagozatába írattuk. Próbálom nyugtatni magam,hogy jól döntöttünk, de néha elkap a sírás,hogy elvágtuk a jövőjét ezzel. Viszont lelkileg egy nyugodt környezetben lesz. Nálatok hogy van? Hogy megy a suli? Most lesz harmadikos a gyerekem.

2018. aug. 7. 17:45
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Summa summarum, aki nem értelmi fogyatékos, hadd ne kelljen már speciális suliba beqrni, mert az egy elfekvő, és elcseszik a gyerek egész jövőjét. Sehol olyat nem hallottam még, hogy egymibe, aztán speciális szakiskolába járt, majd felvételt nyert az ELTE fizika szakára.
dec. 21. 23:31
 42/43 anonim ***** válasza:
50%

Amit írtok az mind igaz, csak sajnos a rendszer nem így működik.

Nekem is van ilyen ismerősöm, totál kicsinálta az osztályfőnök a gyerekét. A város 12 iskolájába bement, egyik sem vette át. Iskolába járni kell, akkor szerintetek mi a megoldás? Ő egyébként magántanuló lett, de tudom, hogy ezt nem tudja mindenki megoldani.

dec. 21. 23:34
 43/43 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam magántanuló, miután az osztályom kicsinált, és közben volt szerencsém az Autizmus Alapítványnál terápiás iskolába járni. Utána gimnáziumba mentem át (egyházi, de középszerű), majd alkalmazott matematikus (osztatlan) és programozó informatikus (mester) diplomát szereztem.
dec. 22. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!