Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ép értelmű autista iskolázása?...

Ép értelmű autista iskolázása? Nálatok mit jelent? Hova jár?

Figyelt kérdés
Nehezen dolgozom fel,hogy a tanulmányait tekintve 4 5 jegyekkel kicsinálta a tanár. Mondtuk,hogy szivesen elvinnénk,ha lenne a közelben olyan iskola,de nem érdekelte. Most elkeseredésünkbe egy csökkent értelmi képességűek sni tagozatába írattuk. Próbálom nyugtatni magam,hogy jól döntöttünk, de néha elkap a sírás,hogy elvágtuk a jövőjét ezzel. Viszont lelkileg egy nyugodt környezetben lesz. Nálatok hogy van? Hogy megy a suli? Most lesz harmadikos a gyerekem.

2018. aug. 7. 17:45
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Tanórákon nagyon fegyelmezetlen, rossz viselkedésű? Miben nyilvánul meg konkrétan az autizmusa? Tudsz példákat írni?
2018. szept. 30. 14:40
 32/43 anonim ***** válasza:
0%
Na, mi lett? Nem lustult el végleg az értelmi fogyatékosok között? Van még remény a gimnáziumra, vagy már nem?
2020. febr. 15. 22:52
 33/43 A kérdező kommentje:
Innen speciális szakiskolába tud továbbmenni és talán onnan tovább,ha akar. Majd kiderül. Remélem kitanul majd egy jó szakmát,de ez még messze van.
2020. febr. 29. 17:58
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó 3évben spec. (auti) csoportba jártam, (Az előzőnél 30+ létszám volt, nem bírtam egyszer ilyen sok ember közt lenni, és ki is közössitetek) Abból a szempontból jó volt hogy végre már nem utáltam bejárni, és lett egy számomra jó közösség. De viszont a tanórák elég rosszul voltak megoldva. Ha lenne egy normális tanrend akkor még mindig szívesebben lennék velük.
2021. febr. 14. 09:28
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
#33: Akkor a gimnáziumot elengedtétek, nem lehet neki is érettségije, pedig az értelmi képessége normális. Anélkül meg nagyon nehéz lesz neki az életben.
2021. febr. 14. 16:46
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
35. Én most sima gimnáziumba járok. Csak a bizottsághoz el kellett menni és át is írtak integrálható-ra. Tanulmányilag se nagyon maradtam le.
2021. febr. 14. 16:56
 37/43 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező elrontotta a gyereke életét. Undorító.
dec. 20. 22:43
 38/43 anonim ***** válasza:
50%

37-es, te vagy az undorító. A kérdező leírta, hogy minden lehetőséget körbejárt, és nem akarták sehova felvenni, csak az sni-s osztályba.

Akinek van ilyen gyereke, és benne van a dologban, az tudja, hogy hiába van leírva, hogy integrálható autista, az összes nem körzetes iskola el fogja utasítani. Mindegyiknek megvan a maga körzetében a saját problémás gyereke, és eszében sem lesz kínlódni a máséval. Szóval ezeknek a gyerekeknek nagyban sérül a szabad iskolaválasztás joga, mert csak a körzetes iskola marad. Akiknek kötelező felvenni a gyereket. Viszont ha ők nem akarják, nem tudják csinálni, és beleállnak a gyerekbe, elkezdik szekálni, tönkretenni, azért, hogy rávegyék a gyereket a távozásra, akkor a szülőknek csak az marad, hogy kiveszik magántanulónak, és otthon tanulnak a gyerekkel, vagy fogadnak magántanárt. Ezt egyébként már eléggé megnehezítették, mert az a tapasztalat, hogy nem nagyon tanulnak otthon a gyerekek. Ha van pedagógus a családban, vagy vállalja a család, hogy fogad magántanárt, akkor esetleg megengedik. De ezt nem sok család tudja megtenni.

Sajnos ezek a gyerekek "lógnak" a rendszerben a 2 iskolatípus között, mert az integrációra nem igazán alkalmasak, a speciális iskolához viszont nem elég hülyék, már bocsánat, ha valakit megsértettem ezzel.

Azt lehet még csinálni, hogy kinéztek egy iskolát, és valahogy próbáltok lakcímkártyát szerezni, hogy muszáj legyen nekik felvenni.

dec. 21. 23:05
 39/43 anonim ***** válasza:
Jó vicc. Sánta vagyok, autista és diszkalkuliás. Lehet integrálni ezeket a gyerekeket, én vagyok az egyik peldaÉs egyetemre járok.
dec. 21. 23:26
 40/43 anonim ***** válasza:
Az egyik példa* , rányomtam a küldés gombra közben
dec. 21. 23:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!