Segíteni szeretnék a barátnőmnek, problémás a fia, de ő tagadja. Hogy győzzem meg, hogy foglalkozzon a dologgal?
Egyetértek az előttem szólókkal abban, hogy amiket leírtál, nagyon nem férnek bele egy „normális” gyerek viselkedésébe.
Abban viszont nem értek egyet, hogy ne csinálj semmit. Ha az anyuka a barátnőd, akkor nem csak jogod, hanem kötelességed is felhívni rá a figyelmét, hogy valami gáz van. A barátság nem arról szól, hogy elbájcsevegünk, hanem hogy segítünk is a másiknak, ha bajban van – márpedig ez a kissrác bajban van…
Simán lehet, hogy egyszerűen az a gond, hogy nem foglalkoznak vele eleget, kényelemből nemállítanak korlátokat (értem, hogy nem lehet könnyű legalább 3 ötév alatti gyerekkel), de sajnos ez egy ördöki kör, a rosszalkodások miatt mindig szidni fogják, így egyre inkább rossz is lesz. Ezért érdemes odafigyelni a pozitív megerősítésre… Persze lehet, hogy valami olyan gondja van (pl. ADHD-s, Tourette szindrómás stb.), amit szintén jó lenne tudni, mert így kaphatnának segítséget a kezeléséhez.
A lényeg, a helyedben én elmesélném nekik, miket csinált nálatok, és elmondanám a véleményemet, hozzátéve, hogy magának a gyereknek is érdeke, hogy ne rühellje mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!