Segíteni szeretnék a barátnőmnek, problémás a fia, de ő tagadja. Hogy győzzem meg, hogy foglalkozzon a dologgal?
"Az anyuka rendszeresen kifakad nekem, hogy az oviban panaszkodnak a (persze gonosz) óvónők és a többi gyerek szülei a fiára, pedig "nincs is vele semmi gond"."
Legközelebb először is megkérdezed, hogy mit panaszkodnak, és utána mondhatod, hogy nem panaszkodnának ennyien, ha nem lenne alapja. És, hogy ne haragudjon meg, de te is látod, hogy sok élethelyzetben furcsán/pofátlanul/durván/agresszíven...stb. viselkedik a gyerek. Ha ezen besértődik, akkor lelke rajta. Majd szépen előveszik őt az iskolában, később a rendőrségen, és szívni fog.
Nem fér bele egy 5 éves viselkedésébe, te is tudod.
Kis pszichopata
#3-as vagyok.
Ezekkel mind csak a figyelmet akarja magàra felhívni,hogy végre szabjanak màr neki hatàrt=törődjenek màr vele.Szükségük van szabàlyokra, anélkül bizonytalanok,ezért megy egyre tivàbb és tovàbb a rosszalkdàsban.
Viszont,ha bàntja a gyerekemet,akkor az a legkevesebb ,hogy nem engedem a közelébe,az anyjàval való kapcsolatot pedig beàldoznàm.
"Evés közben a kissrác felmászott az asztalra,..."
Te tényleg anya vagy? Bakker, egy ilyen nap után kitálalnék az anyjának, megmutatnám az összehugyozott szőnyeget. A tönkretett könyvet behajtanám a szülőkön.
Komolyan mit lát a gyereked? Ennyire életképtelen vagy, már bocs! Egy ilyen nap után nem érezném azt, hogy beleszólók más nevelésébe. Kőkeményen közölném velük, hogy elhanyagolt, figyelemzavaros, neveletlen a gyerek és ez a szülők hibája. Nem szépíteném, belemondanám a pacekjába. A könyvet kifizettetném velük.
Ha besértődne, akkor mondanám, hogy kérdezze csak meg a másik két szülőt, hogy miért is kerülik őket és miért nem akar vajon a többi gyerek játszani a gyerekkel!
Azt hittem, te valami család barátja vagy, és ezért udvariaskodsz, de ha anyuka vagy, és bántja a gyereked, és kárt okoz, akkor miről beszélsz? Mit finomkodsz?
Ne haragudj, de az utolsónak igaza van.
Neked a saját gyerekeddel kéne foglalkoznod. Mit lát ő? Hogy a másik gyereknek ezt megengeded. És hogy rongálhatja azt, ami az övé.
Én az odapisilés után fogtam volna meg és vittem volna haza, hogy passzolja másra a neveletlen kölkét.
már ne haragudjon egy szülő se,de én írok egy példát:
Volt egy lehetetlen öleb akire senki nem akart vigyázni,de párom anno bevállalta, hogy vigyáz rá. A kutya persze próbálkozott,de párom szépen megnevelte (lespriccelte egy pohár vízzel ha rossz volt satöbbi),de itt egy harapós idegbeteg kutyára gondoljunk. Éééérdekes páromnál megtanult viselkedni és ha nála volt olyan volt mint a kis angyal(és nem kellett ezért továbbra is nevelni),de a gazdájánál mindig visszaváltozott idegbeteg ebbé.
A lényeg: ha nálam lett volna a gyerek nem érdekel, hogy másé megnevelem és legközelebb minimum nálam normális lett volna az a gyerek. És persze elmondtam volna anyukának milyen a gyereke és vegyen egy új könyvet alapból, ha besértődik ez a nő ennyit is ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!