Van egy 3 éves fiam aki örökmozgó, nem lehet őt megállítani. Tudom, hogy milyenek a gyerekek, mennek és mennek, de én félek attól, hogy az én fiam hiperaktív. Mit tanácsoltok mit tegyek?
Mindig otthon van? Lehet kevés inger éri.
Az enyém is folyton mozgásban van és van, hogy délután nem is alszik.
A hisztit meg azért csinálja mert tudja azzal eléri a célját.
ADHD-ról diagnózist iskolás körig nem szívesen állítanak fel.
A legfontosabb: kevés szabály legyen, de az nagyon pontosan, érthetően lefektetve, és szigorúan betartva. Mindenki egyformán ragaszkodjon ezekhez. A legrosszabb, ha a szülők, nagyszülők egymásnak ellentmondanak.
Pozitív megerősítéssel tudod a legjobban irányítani. Tehát nem akkor szólsz rá, ha rosszalkodik. Hanem dicséred, ha valamit jól csinál. Az ADHD-s gyerek ugyanis bármit megtesz a figyelemért. Sokszor azért rossz, mert addig is foglalkoznak vele. Így megtanulja, hogy akkor figyelnek oda rá, ha jól viselkedik és ügyes.
Van, akinek segít a halolaj kapszula. (Omega 3 vagy 6, nem ugrik be). Vagy a schüssler sók közül a kálium foszforikum és kálcium foszforikum, a kettő együtt.
Jászani kell vele-akkor játsz vele!!!
Inkább azért nézetném meg, hogy miért esik olyan sokat?
#3 Megkérdezhetem, hogy mire alapozod az állitásodat?
Komolyan érdekel.
Nekem a kötelező ultrahangokon kívül volt még vagy 5 ultrahangos vizsgálatom,mert veszélyeztetett voltam.
Az én gyerekem is nagyon eleven és akaratos, bár annyira nem, mint a kérdező kisfia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!