Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szellemi fogyatékos hiperaktív...

Szellemi fogyatékos hiperaktív 10 éves fiú gyereknek milyen játékot érdemes venni ami hosszabb távra leköti?

Figyelt kérdés

2018. jan. 19. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen fokú fogyatékosság
2018. jan. 19. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tàncpadot szerintem. Ugrálni kell, egyszerű és világít is, lehet nyomkodni, azt szeretik.
2018. jan. 19. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Járatni gyogytornara, kpncentraciofejlesztesre, stb es akkor el tud lenni nyugodtan is
2018. jan. 19. 21:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs milyen fokú, egy hónapja költöztek a szomszédba és az anyja ma vallotta be, mert már nem bírtam elviselni a gyerek viselkedését és ma átmentem beszélni velük.

Egyszerű emberek, nagy szegénységben élnek egy kesztyűre nem telik nekik tehát nem hiszem, hogy "komolyan" foglalkoznának a gyerek szellemi képességével vagy gyógyulásával.

Valamilyen olcsó de hasznos játékot szeretnék venni neki ami lekötné egy darabig mert most a frusztrációját a kutyájukon éli ki (izomból rugdossa, kővel dobálja és ordít vele és én ezt már nem bírom idegekkel).

2018. jan. 19. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Vegyel ggimnasztikai labdat lidl ben kb 2000 ft es adj a kezebe tsmt feladatsort, hogy kb naponta v 2 naponta gyakorolja a gyerekkel. Neten is vannak feladatok szerintem. Torna, nyujtozas, plusz koncentraciofejlesztes
2018. jan. 20. 06:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha értelmileg sérült, akkor tutti, hogy nem ő fedezte fel, hanem van szakértői vélemény róla, akkor pedig egészen biztos, hogy kötelező jelleggel fejlesztik.

Abszolút le se fogja tojni a labdát meg a feladatokat, egyáltalán mi a fenének neki beszédindítás jellegű feladat? 10 éves..

Az értelmileg sérültek szeretik a világító, nyomkodós dolgokat, a hiperaktívok pedig a folyamatos ingereket.

Vehetnél neki olyan gumis labdát, amiben van egy miniled, azt tudja nyomkodni feszültséglevezetésként(meg kellene tanítani, hogy máshogy vezesse le az indulatait). Kb 200 ft. Vehetnél még háziállatot, de azt csak szülökkel megbeszélve. A kutya sok nekik, felügyelet nélkül nem szabad, de egy teknős vagy egy tengerimalac vagy egy hal nem rossz ötlet.

Szeretik a gyakorlatias dolgokat is az értelmileg sérültek.

Csodákat nem lehet várni, nem lesz a fejlesztés hatására senki einstein, csak az indulatait kellene valahogy levezetnie. Talán egy ping pong asztal jó lehet, egy olyan labdával, ami villog. Felhajtaná az egyik felét és játszhatna egyedül.

Bár ez jócskán túlmegy gondolom az ajándékra szánt kereten.

2018. jan. 20. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!