Pénzt lopott a 8 éves fiunk?!
Össze vagyok roskadva. A kisfiunk ma elment az apjával egy sportpályára, apa egy barátjával játszott, a gyerek egy másik pályán egy nála 3 évvel idősebb fiúval. Egyszer csak elkérte a kocsikulcsot mondván, hogy inkább kivesznek egy játékot és azzal játszanak tovább. Pár perc múlva visszatértek 3 palack üdítővel. Amikor apa kérdezte, hogy honnan van, azt válaszolta, hogy találtak egy ezrest. Hazaindulás előtt apa ellenőrizte a pénztárcáját és hiányzott egy ezres. A fiunk beismerte, hogy kivette a pénzt.
De miért lopott??? Hiszen ha szól - normál határok között - meg szokta kapni, amit megkíván. Lehet, hogy nem pont azt az üdítőt (ha valami szemetet választ pl. vagy nagyon drágát), de legrosszabb esetben megegyezünk. Amúgy a kocsiban volt ásványvíz, üdítő is.
Szerintetek mit kellene tennünk? Leültünk, elbeszélgettünk, kellőképpen a lelkére hatottam, nagyon szégyellte magát (legalábbis úgy tűnt). Elég? Azt mondtam, reggelig még meggondolom, hogy lesz-e valami büntetés érte. Legyen? Ha igen, mi? Vagy elég volt a lelkifröccs?
Köszönöm a tanácsokat!
Egy jó tanács..
-Elmondod neki szépen finoman,hogyha kéri a pénzt,és megmondja mire kell,és az a dolog fontos és nem túl drága,akkor megkapja.
-És ha nem hatsz a lelkiismeretére,csak elmondod neki,hogy legközelebb ilyet ne csináljon,akkor nem is fog ilyet csinálni.
szia
pár nappal ezelőtti a kérdésed, de azért válaszolok. a hazugságot szégyenében találta ki. tudja hogy rosszat tett, ezért próbálta hazugsággal álcázni. ettől még ne veszítsd el a bizalmad. ki kellene deríteni, hogy a srácnak - akivel játszott -miért akart így imponálni? ha még egyszer előfordulna, akkor is csak nyugodtan, valami zavarja bántja.
szerintem megbüntetthetted volna,hiszen lehet hogy azt hiszi hogy egy szidással megússza mindig, és akkor máskor is fog lopni máshonnan is...
rám lehet irigykedni én soha nem vettem ki pénzt szüleim pénztárcájából mert a nagyobbik tesóm eztcsinálta és láttam mekkora cirkusz lett belôle mikor vmi eltünt és kiderült h ô volt :D
és ezt akartam elkerülni :")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!