Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pénzt lopott a 8 éves fiunk?!

Pénzt lopott a 8 éves fiunk?!

Figyelt kérdés

Össze vagyok roskadva. A kisfiunk ma elment az apjával egy sportpályára, apa egy barátjával játszott, a gyerek egy másik pályán egy nála 3 évvel idősebb fiúval. Egyszer csak elkérte a kocsikulcsot mondván, hogy inkább kivesznek egy játékot és azzal játszanak tovább. Pár perc múlva visszatértek 3 palack üdítővel. Amikor apa kérdezte, hogy honnan van, azt válaszolta, hogy találtak egy ezrest. Hazaindulás előtt apa ellenőrizte a pénztárcáját és hiányzott egy ezres. A fiunk beismerte, hogy kivette a pénzt.

De miért lopott??? Hiszen ha szól - normál határok között - meg szokta kapni, amit megkíván. Lehet, hogy nem pont azt az üdítőt (ha valami szemetet választ pl. vagy nagyon drágát), de legrosszabb esetben megegyezünk. Amúgy a kocsiban volt ásványvíz, üdítő is.

Szerintetek mit kellene tennünk? Leültünk, elbeszélgettünk, kellőképpen a lelkére hatottam, nagyon szégyellte magát (legalábbis úgy tűnt). Elég? Azt mondtam, reggelig még meggondolom, hogy lesz-e valami büntetés érte. Legyen? Ha igen, mi? Vagy elég volt a lelkifröccs?

Köszönöm a tanácsokat!

2010. jún. 9. 21:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Szerintem elég a lelkifröccs a kisfiadnak!

Annyi meggondolatlan dolgot csinálnak, amit megbánnak utána! Felsem fogja, ott, akkor abban a pillanatban, amikor megteszi a rossz dolgot, hogy az tényleg nem helyén való, amit csinál!

Biztos Ő is megbánta már, és tanult belőle!

2010. jún. 9. 22:04
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
mikor kicsi voltam, én is vettem ki pénzt a szüleim tárcájából, de nem is gondoltam, hogy ez rossz dolog, hiszen ők is mindig így szokták. Mikor anya meglátta, nagyon leszidott.. és mivel nem is tudtam, hogy rosszat tettem, nagyon megszeppentem. Nem követte büntetés, sőt többet nem is emlegették, de egy életre megjegyeztem :D később még én tettem plusz 50eseket a pénztárcájukba, és vagy 3x annyit visszapótolgattam, de ezt észre sem vették.
2010. jún. 9. 22:04
 3/14 A kérdező kommentje:
Önmagában a pénz elvétele nem bántana annyira (ezt én is ezzel magyaráznám, hogy nem gondolta át, hogy ezt nem szabadna, hiszem mi is abból vásárolunk), mint az azt követő hazugság, hogy találták. Ez a legszörnyűbb az egészben. Miért hazudott? Hiszen nem verjük, nem terrorizáljuk! Mi sem hazudunk, egyházi iskolába jár... hát rendben van ez így?!
2010. jún. 9. 22:18
 4/14 A kérdező kommentje:
Szóval éppen a hazugság miatt értékeltem át az esetet lopássá...
2010. jún. 9. 22:19
 5/14 anonim ***** válasza:
70%

Olyan kis buták még ilyenkor:)

Találta, igen, csak annyit felejtett elmondani, h a pénztárcában találta. Szerintem sem gondolta át, csak megtette, és akkor döbbent rá, h hülyeséget csinált, mikor megkérdeztétek, h honnan az üdítő.

Azt is el tudom képzelni, h a nála idősebb vette rá, h nem lesz semmi gond, majd azt mondjuk, h találtuk.

Szerintem ne tulajdoníts ennek nagy jelentőséget, csak figyelj oda, h előfordul-e még.

Kap zsebpénzt? Ha nem, akkor talán kellene neki pár száz Ft hetente, és ez jó alkalom lenne arra, h beszélgessetek a pénzről.

2010. jún. 9. 22:51
 6/14 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem sem kellene túldramatizálni, ezt a dolgot!

Te, példagyerek voltál ennyi idősen??? Csak gondold át, és, aztán ítélkezz a kisfiad felett!

Ez legyen a legnagyobb bűn, amit elkövetett, de egészséges gyereked van, ami mindennél fontosabb, nem pedig egy ezresen lovagolni! Biztos, hogy többé nem tesz ilyet!!!!

2010. jún. 9. 23:20
 7/14 anonim ***** válasza:
61%
Én is egyszer elvettem így pénzt a szüleim pénztárcájából kb. ennyi idősen.... nem emlékszem pontosan, de valahogy úgy elbeszélgettek velem, hogy én magam teljesen "összetörtem hogy mit csináltam, magára az érzésre még most is emlékszem... és soha többé ilyet nem tettem. Szóval a komoly beszélgetés nagyon fontos, mert valóban nem elodázni való amit tett. Jól gondolod, biztos jól is fogjátok kezelni. Kitartás, biztos nem fog ilyesmi többé előfordulni. (38/N)
2010. jún. 9. 23:55
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindnyájatoknak! Komolyan megnyugtattatok!
2010. jún. 10. 06:04
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
Igen, a komoly, szigorú, de szeretetteljes elbeszélgetés nagyon fontos. A gyereknek egyértelműen tudni kell, hogy ilyet soha többé nem tehet.
2010. jún. 10. 09:16
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
És nincs kocsikulcs. Ahhoz felelősségteljes viselkedés szükségeltetik.
2010. jún. 10. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!