Pénzt lopott a 8 éves fiunk?!
Össze vagyok roskadva. A kisfiunk ma elment az apjával egy sportpályára, apa egy barátjával játszott, a gyerek egy másik pályán egy nála 3 évvel idősebb fiúval. Egyszer csak elkérte a kocsikulcsot mondván, hogy inkább kivesznek egy játékot és azzal játszanak tovább. Pár perc múlva visszatértek 3 palack üdítővel. Amikor apa kérdezte, hogy honnan van, azt válaszolta, hogy találtak egy ezrest. Hazaindulás előtt apa ellenőrizte a pénztárcáját és hiányzott egy ezres. A fiunk beismerte, hogy kivette a pénzt.
De miért lopott??? Hiszen ha szól - normál határok között - meg szokta kapni, amit megkíván. Lehet, hogy nem pont azt az üdítőt (ha valami szemetet választ pl. vagy nagyon drágát), de legrosszabb esetben megegyezünk. Amúgy a kocsiban volt ásványvíz, üdítő is.
Szerintetek mit kellene tennünk? Leültünk, elbeszélgettünk, kellőképpen a lelkére hatottam, nagyon szégyellte magát (legalábbis úgy tűnt). Elég? Azt mondtam, reggelig még meggondolom, hogy lesz-e valami büntetés érte. Legyen? Ha igen, mi? Vagy elég volt a lelkifröccs?
Köszönöm a tanácsokat!
Szia!
Szerintem elég a lelkifröccs a kisfiadnak!
Annyi meggondolatlan dolgot csinálnak, amit megbánnak utána! Felsem fogja, ott, akkor abban a pillanatban, amikor megteszi a rossz dolgot, hogy az tényleg nem helyén való, amit csinál!
Biztos Ő is megbánta már, és tanult belőle!
Olyan kis buták még ilyenkor:)
Találta, igen, csak annyit felejtett elmondani, h a pénztárcában találta. Szerintem sem gondolta át, csak megtette, és akkor döbbent rá, h hülyeséget csinált, mikor megkérdeztétek, h honnan az üdítő.
Azt is el tudom képzelni, h a nála idősebb vette rá, h nem lesz semmi gond, majd azt mondjuk, h találtuk.
Szerintem ne tulajdoníts ennek nagy jelentőséget, csak figyelj oda, h előfordul-e még.
Kap zsebpénzt? Ha nem, akkor talán kellene neki pár száz Ft hetente, és ez jó alkalom lenne arra, h beszélgessetek a pénzről.
Szerintem sem kellene túldramatizálni, ezt a dolgot!
Te, példagyerek voltál ennyi idősen??? Csak gondold át, és, aztán ítélkezz a kisfiad felett!
Ez legyen a legnagyobb bűn, amit elkövetett, de egészséges gyereked van, ami mindennél fontosabb, nem pedig egy ezresen lovagolni! Biztos, hogy többé nem tesz ilyet!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!