Túl idős fiúval van a lányom! Mit tegyek?
A lányom most 14 éves, kilencedikes, márciusban tölti a 15-öt.
Jár nemzetiségi táncolni, és egy srác a felsőbb korcsoportból udvarol neki!! A fiú 18 éves, idén érettségizik, egyszerűen kitértem a hitemből mikor a lányom elmesélte, hogy tetszenek egymásnak. Hogyan tudnám megakadályozni ezt a kapcsolatot? Biztos vagyok benne, hogy ez a fiú nem csak kézenfogva szeretne sétálgatni az utcán, és többhöz az én lányom még fiatal a meglátásom szerint!
Ez a korkülönbség egyáltalán nem sok, az pedig csak a lányodon múlik, hogy lefekszik-e vele. Nekem 12 évesen volt az első barátom, ő 2 évvel volt idősebb. 14 évesen egy 22 éves sráccal jártam. 18 évesen 29 éves férfival jöttem össze, ő lett a férjem. 20 voltam az esküvőnkkor, és addig vártunk. :) Szóval igen, van még ilyen, a mai világban. Bízz a lányodban és a döntéseiben!
27N
Én is 9.es voltam amikor összejöttem egy 12.es fiúval decemberben(15 voltam). Köszönjük szépen azóta is jól megvagyunk...már 10 éve és van egy fél éves kisfiunk.
Én nem érzem hogy ez nagy korkülönbség lenne. Nem minden fiú akár lefeküdni egy lánnyal. Az én párom másfél évet várt arra hogy egyáltalán egy éjszakát ott aludhassak náluk. És még egy negyedet míg
bele nem mentem hogy lefeküdjünk.
Szia!
Szerintem nem jól látod a dolgot, gondold át az alábbiakat:
– egyrészt, ha egy 15 éves fiúval járna a lányad, ugyanúgy fennállna az esélye, hogy lefekszenek (minden ember más, lehet valaki „udvarias, tisztelettudó” 18 évesen, és ugyanígy lehet egy „szexragadozó” 15 évesen már),
– ha jól nevelted a lányodat, és magáévá tette a (gondolom katolikus) értékeiteket, akkor meg kéne bíznod benne, hogy nem fog olyat tenni, ami azoknak ellentmond.
– ha csak kényszerrel (pl. eltiltással) tudod betartatni vele a vallási szabályokat, akkor nem tette azokat magáévá, és úgyis mindegy, mit csinálsz, mert ahogy egy pillanatra „nem nézel oda”, megcsinálja, amit csak tőled való félelmében nem tesz meg.
„Érdekes, a nővérével nem voltak ilyen problémák,...”
Mivel a két lányod két különálló személyiség, nem volna meglepő, ha másként gondolkodnának az életről. Érdekes, hogy eddig nem vetted észre, hogy nem egyformák.
Szerintem beszélgess el vele a saját félelmeidről, és hogy mit gondolsz, mitől félted, stb. De ne tiltsd el a fiútól, és ne hasonlítsd a nővéréhez („bezzeg a Katika!”), bízz benne!
Érdekes a helyzet. Én és barátnőm között 3 év van. Igaz én 20 vagyok, ő meg 17, tehát nem egy korcsoport a lányoddal. Ettől függetlenül hasonló a helyzet, hiszen sokáig minket sem hagytak barátnőm szülei, és nem igazán akarták elfogadni, hogy én vagyok vele. A tanulság a mi sztorinkból, hogy mi kitartottunk egymás mellett, és próbáltunk egy bizalmi viszonyt kialakítani, több kevesebb sikerrel. Amit tudok tanácsolni, és amit már előttem többen le is írtak, hogy beszélgess vele, ismerd meg a srácot, ne akard megakadályozni őket, mert többet ártasz vele mint jót teszel. Saját bőrömön tapasztalva mondom ezt. Anyámnak kénytelen voltam hazudni, mert túlságosan szorosan fogott. A mai napig nem tudja bizonyos dolgokról, hogy mi az igazság. Nem vagyok rá büszke, de ha kellene most sem csinálnám másképp.
Próbáld meg elkerülni ezt a helyzetet, és legyél partner! Nem egyszerű, én ezt elhiszem, de a lányod érdekében tedd meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!