Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem tudom, szabad-e kimutatnom...

Nem tudom, szabad-e kimutatnom a csalódottságomat, vagy fájdalmamat, ha éves kisfiam megbánt valamivel?

Figyelt kérdés

Sajnos már nem egyszer fordult elő, hogy elutasít, nem fogad szót, nem engedi, hogy cirógassam, szeretgessem. (míg másokkal pl. keresztapa, nagymama, nagynéni, unokatestvér- azért sokkal együttműködőbb).

Azt is szeretném megérteni, miért ilyen elutasító velem szemben. Egy napot nem tud velem eltölteni, mindig kell valaki, aki még ott van rajtam kívül. Nem szeret velem kettesben lenni. Tudom, hogy nem vagyok valami szórakoztató, kicsit komolyabb vagyok a kelleténél (de sajnos két betegséggel is küzdök, ami testileg nekem megerőltető és az apuka, még a terhességem első időszakában elhagyott minket - tehát van mit feldolgoznom, de dolgozom rajta)

Nem vagyok az a ragadós anyuka, nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindig csak együtt lenni a gyerekkel, de mégis rosszul esik, hogy nem tudok közös programot szervezni, csak mi ketten.

2018. febr. 4. 09:55
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
6 éves :-)
2018. febr. 4. 09:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőle, hogy miért utasít el.
2018. febr. 4. 10:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont az a baj, hogy megszokta, hogy állando pörgés van körülötte és állandóan kell neki program.

Nekünk nincsenek rokonok a közelünkbe, és a gyerekeim mindig velem és a férjemmel ölelkeznek, jönnek egy kis szeretetért. DE ha itt vannak a nagyszülök akkor azokban a napokban csak a nagyszülök léteznek nekik.

2018. febr. 4. 10:15
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

A gyerek érzi benned a szeretethiányt. Dolgozd fel a dolgaidat, ne függj az ő szeretetétől, és akkor jönni fog.

A férjem meg a lányom ugyanezt csinálják. Mindig pusziért könyörög, aztán csodálkozik ha nem kap. Amikor nem könyörög, kap, amúgy. Néha már vicces. De csak nekem.

2018. febr. 4. 11:22
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

Az apja 6 éve lépett le. Ezt már rég fel kellett volna dolgozni. Nem csak neked rossz ez, hiszen neki az apja ment el.

Éreztetheted, hogy ha nem fogad szót, vagy szándékosan rosszalkodik, de szeretgetés elutasításáért soha! Az érzelmi zsarolás. Undorító dolog kikényszeríteni a másik szeretetét. Szeret téged, akkor is, ha nem lóg rajtad.

Nem írod, hogy a betegséged miben korlátoz, de lehet, hogy ezért igényli mindig egy harmadik személy jelenlétét.

2018. febr. 4. 11:34
 6/14 A kérdező kommentje:

Én már rég feldolgoztam, hogy az apja lelépett, de Ő nem és engem hibáztat. Ezért írtam csak ezt le, mert úgy érzem, hogy ez is benne van az elutasító magatartásában.

Emellett eddig soha nem mutattam ki, ha valami rosszul esett nekem, éppen ezért írtam ezt a kérdést, mert úgy érzem, hogy palástolnom kell az érzelmeimet, mert talán én fújom fel :-) Írtam is, hogy nem vagyok az a tapadós anyuka, aki mindig csak a gyerekével akar lenni és azt kisajátítani....

2018. febr. 4. 12:09
 7/14 anonim ***** válasza:
55%

Eddig abban nőtt fel a gyerek, h mi emverek nem mutatjuk ki az érzéseinket, mert az gyengeség, most meg hiányzik neked az ő szeretete, érzelmei feléd. A gyerek másolja a környezetét, úgy tanul, vagyis téged másol már 6 éve. Akkor mégis mit vársz?

A babák sem hülyék, jobban leveszik, h mi anyával a helyzet, munt maga az anya, és érzik, ha "hazudnak" nekik, vagyis nem őszinte az a mosoly, amit kapnak, nem örömből, hanen kényszerből játszanak vele, és magyarázatot nagyobb korában sem kap anyuka viselkedésére, h pl. most rossz napom van kicsim, ezért vagyok szomorú, hanem a szülő mindent palástol, akkor a gyerek lemásolja. A te gyereked ezt már 6 éve másolja, 6 éve a tükröd, és most hírtelen szeretetcunamit vársz tőle.

2018. febr. 4. 13:01
 8/14 A kérdező kommentje:

Úgy érzem, kár volt kiírni a kérdést.... Mindenki beleírja azt, amit a kérdés magyarázatából hiányol...

Nem mondtam, hogy minden érzelmet palástolok. Csak azt mondtam, hogy az elutasítás miatt érzett csalódottságomat nem mutatom ki. De azért elmondom, hogy ha valami rosszul esik....

Szoktunk beszélgetni mindenről, érzelmekről, az apjáról, szeretetről is.

2018. febr. 4. 13:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiből nem lehet átlátni a miérteket. A szeretgetés tűrése meg nem szófogadás kérdése. Vannak közös élményeitek? Miben vagy korlátozva? Mástól tűri, ha puszilgatja vagy más felé kifejezi a szeretét? Honnan gondolod, hogy hibáztat téged?
2018. febr. 4. 13:46
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem dolgozott fel? Hiszen már akkor lelépett az apja, amikor terhes voltál, tehát ebbe az állapotba született bele. Kicsit többet gondolsz bele egy hatéves fejébe, mint amennyi abban valójában van.
2018. febr. 4. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!