Szakértőibe hogyan készüljünk?
Persze, hogy lesznek feladatok játékos formában.
Akkor kap az ember fals eredményt, ha még az életben nem látott olyan játékot a gyerek.
Ha egy 2 évesnek kimaradt az életéből az a torony, aminél a legkisebb karika van felül, vagy még sosem látott pl formabedobót, nem biztos, hogy tudja, hogy mit kezdjen vele, és akkor jön a "nem rendeltetésszerűen játszik a játékokkal", ha mondjuk a teáskészletet nem pakolja ki és nem tölt bele a kannával, vagy mondjuk a lyukas karikákat az ujjára húzza ahelyett, hogy a rúdra pakolgatná őket. Én csak ezért vettem játék teáskészletet és otthonra kancsót, mert amúgy lábasban főzöm a teát és merőkanállal merem ki, a gyerek azt a szót sem ismerte, hogy csésze vagy kanna/kancsó és nem is látott még hasonlót.
Ezek a kora gyermekkori dolgok, a környezet, ahonnan jött a gyerek rengeteget számít akár egy iq mérésnél is, felnőtteknél szintén így van. Olyanra próbálják a mérès során a játékokat/feladatokat alakítani, mint az a környezet, amiben az ember szocializálódott.
Nem véletlen állítanak össze olyan játékos feladatokat, amiket nagy valószínűséggel látott már a gyerek a környezetében, különben nem lenne kiindulási alapuk, hogy mihez viszonyítsanak.
Iskolásoknál nem tudom mi megy, de biztos rajzoltatnak majd vele fát, vagy mondjuk embert az esőben, családi rajzot, és kötetlen rajzolás is lehet.
Igazából nem nagy dolog, ha valóban csak annyi gond van, hogy nem barátkozik könnyen, nem hiszem, hogy lenne iq mérés..
Az én kisebb gyerekemmel voltunk bent 40 percet, nem is volt bent asztal meg rajzlap a számára, a földön ültek, levehetett pár plüsst, volt egy emberes kirakós mágnestábla, és a helyére kellett raknia a testrészeket.
Aztán "megállapították", hogy normál intelligenciájú, így szerepel a papíron, nem mérték semmilyen teszttel. Nem tudom, hogy ez csak 4 éves kor alatt van így, vagy nagyobbaknál is. Lehet, ha kifejezetten erre élezik ki a vizsgálatot, mert a pedagógusi véleményen arra gyanakodnak, hogy sérült az értelme, akkor biztos megnézik rendes teszttel(ilyeneket a neten ki fog dobni, ha begooglezod, hogy gyerekek iq mérése).
Beszélgetni fognak veled is, szerintem semmit nem fogtok kapni, talán csak egy btmnes kódot, ami nem jelent semmi vészeset. Túlságosan fel van fújva az egész.
Egy fát azért rajzoltathatnál vele, hogy lásd, mire számíthatsz. Bár gondolom minden nap látod a rajzait, szóval meglepétésként nem érhet, hogy miket és hogyan rajzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!