Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyünk az autóba, mivel...

Mit tegyünk az autóba, mivel készüljünk a szüléshez, az esetre, ha kórházba érkezés előtt, az úton indulna meg a szülés?

Figyelt kérdés

2017. nov. 4. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Miért kéne bármit is tenni az autóba? Nem értem mire gondolsz. Nyilván nem ott fogod megszülni a babát, jobb esetben elindulsz időben. Talán a magzatvíz elfolyására gondolsz,( mi van ha épp a kocsiba folyik el). Erre az esetre tehetsz az ülésedre elővigyázatosságból egy ülésvédőt, de általában állva vagy épp felállás közben folyik el vagy nekem pl. egyik lányommal sem folyt el csak a kórházban, burokrepesztés után. Ha otthon folyna el vagy kezdene folyni akkor jó lehet pluszban az ülésvédő. Tehetsz vizet estleg ha messze van a kórház.
2017. nov. 4. 14:24
 2/10 veterán vas ***** válasza:
71%
Szerintem elegendő egy mobiltelefon, hogy ha itt az idő, tudd hívni a mentőt. Egy szülés azért mégsem annyi mint egy izzócsere, hogy "csak úgy" lefékezel az út szélén, és megoldod. ;)
2017. nov. 4. 14:27
 3/10 A kérdező kommentje:
nálunk sose tudni... van akit bent tartanak már szülés előtt egy héttel is, de volt akit hazaküldtek, másnap meg az autóba meg lett a babája, mikor mentek be a kórházba...
2017. nov. 4. 14:29
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

Ha beindul a szülés az autóban, hívj mentőt.

Nem úgy megy, mint a filmekben, hogy 5 perc alatt megvan a baba. Meg általában a kórház sem több órás út.

2017. nov. 4. 14:59
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Nyugi, ennek azért elég kicsi az esélye. Ennyi erővel attól is félhetnél, hogy pl a fejedre esik egy tégla.

Egyébként ha mégis megindulna, akkor nem nagyon tudsz olyan dolgot vinni, ami segít. Tiszta takarót a babának, kb ennyi, de az meg eleve lesz a kórházi csomagban.

2017. nov. 4. 15:05
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Elsővel akkor durrant el a víz, amikor épp kiszálltam az autóból, másodperc pontosan, épp hogy nem tiszteltem meg a kocsit azzal az özönvízzel... Másodiknál a férjem kifóliázta az ülést, biztos ami biztos, de aztán nála a kórházban repesztettek burkot. Azért az a fólia nem rossz ötlet, főleg ha már vannak fájások.
2017. nov. 4. 15:09
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

Ha nagyon tartasz ettől, akkor meleg takaró a babának, és esetleg néhány tiszta törölköző. Más nem nagyon kellene. Mire igen, addigra azért biztosan odaérne egy mentő.

Aki azt írta, hogy nem 5 perc, hát tulajdonképpen nem, de azért lehet nagyon gyors. Középső gyereknél a dokim közölte velem, hogy azért vegyem tudomásul, hogy a kitolási szak faros szülés esetén nem 10 perc. A legkisebbnél pedig otthon éjfélkor felkeltem, fél 1-kor ébresztettem apát, közben elfolyt a víz, alig tudtam lépni, kivánszorogtam a lifthez, párom közben előrement, hogy a kapuhoz álljon a kocsival, 7. emeletről lelifteztem, a kapuig volt vagy 6 lépcsőfok, azon is le kellett jutnom, aztán a drágám valahogy behajtogatott a kocsiba, és az akkori kis szutyok autónkkal kb. 120-szal döngetett végig az Üllői úton - még szerencse, hogy éjszaka volt. A gyerek negyed kettőkor már megvolt. Szóval nagyon nem sokon múlt. Ha messzebb van a kórház, nem biztos, hogy beértünk volna.

Vannak "hirtelen szülő" típusú nők, nálunk a családban ez szinte hagyomány.

2017. nov. 4. 16:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mobiltelefon! Ha elindul a szülés,félreállni és azonnal mentőt hívni! (Bár egy mentős semmit nem utál jobban,mint a mentőben szülni!) De a szakszerű ellátás még mindig jobb!
2017. nov. 10. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
hát legylé kórház közelbe ha tartasz tőle amúgy mi megszívtuk mert beindult a szülés és hazakültek a kórházból hóviharba hogy hát ebből nem lesz baba á csak jósló.. aztán megbeszéltük otthon ha jön a baba akor meg szépen megint bemegyünk mert mi nem hittük hogy jósló... aztán hát mégis próbáljam meg elrni hogy bent tartsanak.. erre hát .. bementünk megint hóviharba és behazudtam, hogy bocsi de barmi messziről nagoyn vidékről jöttünk hóviharba kérek ágyat .. hát az t nem lehet de hát na jó egy két napra leraktak azokhoz a kismamákhoz akiknek nyitott volt a méhszáj és előbb akartak szülni csodás volt nekik látni hogy vajúdok és mondták hogy már nem azért de ebből szülés lesz ezek hülyék!!! Bent a kórterembe.. a kismamák.. azt mondják hogy na menjek el forró vizzel zuhanyozni és ha arra nem múlik a fájás akkor tuti szülés lesz.. na mondom kezdő anyuka voltam.. hát jó ott meg azért feküdt még is egy két többször szült nő.. és igazuk volt nem múlt a fájás. A nővér meg leb.. ott hogy hát én nem tudom mi az a jósló fájás és bent maradok ebből nem lesz szülés .. mindegy én hallgattam az anyukákra és gyorsan felmentem a szülőszobára saját lábon görcsölve és ottfott a szülésznő.. rámtette a mérőt a hasamra és persze megvizsgált ott rögtön magzatburok repedés volt és megszültem utána.. igaz egy napot vajúdtam összesen.. senkinek nem kívánom.. és nem is csodálom hogy ezek után fél attól hogy hol és mint szül meg.. marha nagy szerencsém volt hogy nem hallgattam senkire és igen is bementem a kórházba ja és másnap az az orvos aki hazaküldött jött vizitelni és beszóltam neki hogy maga küldött haza hogy jósló fájás.. égett a feje.. ha félsz attól hogy kocsiba szülsz takaró telefon ami működik és közeli kórház amúgy pest megyéből mentem be..
2017. nov. 11. 11:36
 10/10 anonim ***** válasza:
mobiltelefon törölköző,korházi szülsées csomagod legyen az autoban
2022. ápr. 19. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!