Mit tegyünk az autóba, mivel készüljünk a szüléshez, az esetre, ha kórházba érkezés előtt, az úton indulna meg a szülés?
Ha beindul a szülés az autóban, hívj mentőt.
Nem úgy megy, mint a filmekben, hogy 5 perc alatt megvan a baba. Meg általában a kórház sem több órás út.
Nyugi, ennek azért elég kicsi az esélye. Ennyi erővel attól is félhetnél, hogy pl a fejedre esik egy tégla.
Egyébként ha mégis megindulna, akkor nem nagyon tudsz olyan dolgot vinni, ami segít. Tiszta takarót a babának, kb ennyi, de az meg eleve lesz a kórházi csomagban.
Ha nagyon tartasz ettől, akkor meleg takaró a babának, és esetleg néhány tiszta törölköző. Más nem nagyon kellene. Mire igen, addigra azért biztosan odaérne egy mentő.
Aki azt írta, hogy nem 5 perc, hát tulajdonképpen nem, de azért lehet nagyon gyors. Középső gyereknél a dokim közölte velem, hogy azért vegyem tudomásul, hogy a kitolási szak faros szülés esetén nem 10 perc. A legkisebbnél pedig otthon éjfélkor felkeltem, fél 1-kor ébresztettem apát, közben elfolyt a víz, alig tudtam lépni, kivánszorogtam a lifthez, párom közben előrement, hogy a kapuhoz álljon a kocsival, 7. emeletről lelifteztem, a kapuig volt vagy 6 lépcsőfok, azon is le kellett jutnom, aztán a drágám valahogy behajtogatott a kocsiba, és az akkori kis szutyok autónkkal kb. 120-szal döngetett végig az Üllői úton - még szerencse, hogy éjszaka volt. A gyerek negyed kettőkor már megvolt. Szóval nagyon nem sokon múlt. Ha messzebb van a kórház, nem biztos, hogy beértünk volna.
Vannak "hirtelen szülő" típusú nők, nálunk a családban ez szinte hagyomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!