Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy kell "szelíden", elfogadó...

Hogy kell "szelíden", elfogadóan "fegyelmezni" egy 2 évest?

Figyelt kérdés
Szüleink mindkettőnket bántalmaztak, mind fizikailag, mind érzelmileg. nem szeretnénk ráütni, megalázni. egy 2 éves gyerek kognitív szinten sincs ott h felmérje teljes felelősséggel a tetteit. de nyilván nem hagyhatom rá amikor tör, zúz, ütöget, rugdal, esetleg harap. nem gondolom h az "anya szomorú ha ezt csinálod" megfelelő lenne, bár ez nem fizikai bántalmazás, de egy érzelmi manipuláció. fogalmam sincs mi az a módszer, ami megfelelő lehet ilyen helyzetekben. nektek mi vált be? milyen emlékeitek vannak saját szülőtől ha azt jónak érzitek, vagy a jelenben hogy csináljátok?
2018. jan. 4. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
2018. jan. 4. 17:49
 2/4 ettej ***** válasza:
78%
Ha olyan a szitu leguggolok mellé a szemébe nézek és magyarázok. Néha bejön, néha nem. Ha látom rajta, hogy rám se bagózik, akkor felemelem a hangom. Igen, néha rákiabálok. Ha-mint írtad tör zúz, rugdal (ilyen 2-3-szor fordult elő eddig) akkor bizony odacsaptam.Azóta nem nyúl a forró kályhaajtóhoz és a gázpalackhoz sem... Nem vagyok híve a verésnek, de a szabadelvű nevelésnek sem. A lényeg, hogy megtanulja mi az életveszély és tilos, mi az, ami az együttélés szabályaihoz tartozik és mi az, amiben ő dönthet. Eddig egész jól állunk, a gyerek tud viselkedni itthon is és idegen helyen is, igaz hangosabban rászólva, de kezd rendet tartani maga körül. Ha rosszul viselkedik, játék közben később beszélek róla vele, de soha nem játszom a "haragszom rád, nem beszélek veled" műsort. (Anyám így nevelt, utáltam ezt a fajta érzelmi terrort.) Egyszerű szavakkal magyarázok és sokat dícsérem, ha elszakad a cérna néha, akkor kiabálok. De szerintem nem baj, ha látja, hogy amit csinált, az nem helyén való és mérges vagyok. Ha most nem tanul rendet és illemet...akkor mikor? :)
2018. jan. 5. 00:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ajanlom a Pozitiv fegyelmezes, a Jatekos neveles es a Nincs rossz gyerek c. konyveket
2018. jan. 5. 01:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és a könyv tippeket is! ez már jó alap nekem, amiker írtatok :)
2018. jan. 7. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!