Van jelentősége annak, ha egy kisgyerek kíváncsiságból pl. kitépkedi a rovarok lábait, szárnyát?
Vagy például egy bottal felnyársalja a csigákat, mert érdekesnek tartja, hogy kék a vére? Illetve lassan lehámozza a csiga házát, mert érdekesnek tartja a testfelépítését.
Más állatokat nem bánt, szereti őket.
A rágcsálóktól kezdve a kutyán át a lovakig minden állatot imád, sosem bántaná őket.
Most 10 vagy kisgyerek?
És igen, van jelentősége, 10 éves már tudja, hogy ez nem lehet. Kivéve, ha a hülye szülei sose mondták neki, mert nekik sincs annyi eszük, mint a kérdés mutatja...
Akkor van jelentősége, mivel tudja, hogy fájdalmat okoz.
A szülője helyében nagyon elbeszélgetnék vele, hogy nem csak az emlős állatoknak van fájdalom érzetük, és azért mert a csiga nem cuki muki, nem kell kínozni!!!
Te irtad az indokait, erdekesnek talalja stb.
Szoval nem fogja hogy kinzas.
Szoval nem tudja mit csinal
Elvileg nem normális, de őszinte beszélgetések során szinte az összes ismerősömről kiderült, hogy piszkálta a rovarokat (nagyítóval meggyújtott krumplibogár, a pillangónak kiszedtük a szárnyait, csigát, gilisztát adtunk a hangyáknak, nagy bogarakba vizet fecskendeztünk...)7-8-9 évesen.
Szerintem azért mert én féltem tőlük. Ma is irtózom a bogaraktól, de teljesen normálisnak gondolom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!