ADHD-s kisgyerekek anyukái, hogyan lehet ép ésszel kibírni, a szeretetet a nehéz szituációkban is kimutatni, lesz-e valaha jobb?
Nem tudok neked segíteni, de azért elülteted a kérdéseddel a bogarat a fülembe.
Van egy borzasztóan okos, értelmes 6éves gyerekem. IQ-ját sosem mérték, de nem elfogultságból mondom, hogy tényleg kivételesen okos. És bújós, szeretnivaló, fáradhatatlan, állandóan pörög, mindig kell valaki, aki foglalkozik vele, nem szeret egyedül lenni. Ha mégis egyedül van, egyedül játszik, akkor a saját kis világában "szerepjátékozik", ugrál, harcol, küzd.
Ha valami nem sikerül, azonnal csapkod, hogy ez hülyeség, mindjárt mást hibáztat (rendszerint engem, ha esetleg szóban is akár megpróbáltam segíteni), és nem jó, és nem próbálkozik vele tovább. Pedig olyanokról van szó, ami nem elvárás felé, csak ő támasztja magának (pl vonalon vágás, vagy rajzolás).
Ha baj van, ha elesik is más a hibás, ha másért nem, akkor hát én mondtam, hogy biciklivel menjünk, ha nem mondom, akkor nem esett volna el vele, stb, stb.
Alvásunk katasztrofális még 6 évesen is, pavoros.
Szóval látom az én gyerekemet a te leírásodban.
Nem gondoltam, hogy ezzel kellene nekünk menni valahova, de ezek szerint igen?
Most kezdi az iskolát. Félek, hogy mindent kudarcként fog megélni, amit nem tud megcsinálni (mert bár rettentően okos, ügyes, a ceruzával pl nagyon nehezen boldogul)
Nekem ez a könyv sokat segített megérteni és kezelni a kisfiamat, a nevelési tanácsadóban ajánlották:
2-es, szerintem vidd el kivizsgálásra. A mozgásban való ügyetlenség is egy tünet, a pszichés tüneteken túl az én fiamnak is nehezen megy a ceruza- és evőeszközfogás, és az egyensúlyérzéke is gyengébb. A hipotóniáján és a figyelmén szerencsére sokat javított a fejlesztő torna, megérte elvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!