Lesz ez jobb valaha, megváltoznak ezek az érzések?
ha rám hallgatsz, kezd el nagyon gyorsan könnyebben venni a dolgokat, mert bele fogsz őrülni. Ez még csak a kezdet, előfordulhat még hogy jön nála a kólika, vagy majd a fogzás, a dackorszak, rengeteget fog még sírni, az első láz stb. ha már most pánik rohamaid vannak, nagyon nehéz dolgod lesz. Nem bántásként mondtam, csak látom ismerőseimen hogy mennyire rágörcsölnek a babára, és elfelejtik élvezni, szeretni őt, pedig egy ilyen csöppség semmi mást nem igényel. Ha látja rajtad, hogy feszült vagy és ideges, akkor ő is az lesz, és hidd el mindent megéreznek. Nekem most 7 hetes, az első pár hétben alig bírtam etetni, és sokat fájt a hasa, de mindig megőriztem mellette a nyugalmam, ha épp elaludt, bekapcsoltam a bébicsőszt és kimentem kertészkedni hogy leeresszek, ha sírt, akkor sem rohantam be hozzá (persze más ha éhség miatt sír de ő hasfájós és rengeteget sír a pocija miatt). És nekem csak 10 napig volt segítségem, utána anyukám hazament, a férjem meg dolgozik, egész nap egyedül vagyok.
Szóval azt tanácsolom, hogy vedd könnyedén, mozduljatok ki, tedd be a babakocsiba és sétáljatok nagyokat, a jó levegőn majd elfárad és este jobban alszik és neked is jót fog tenni.
Engem is megviseltek az első hetek-hónapok. Nagyon szorongani kezdtem, ha már csak nyösszentett is a kisfiam, a sírásról nem is beszélve. Ráadásul ő hasfájós volt 3 hós koráig... Sose felejtem el, 3 hetes volt épp, amikor beszaladtam a boltba, miközben apa a bolt ajtajában várt engem, a kisfiam a babakocsiban. 5 percet voltam bent és arra jöttem ki, hogy a babám épp sír, apa ölébe veszi és csitítgatja. Rettenetes érzés lett úrrá rajtam, kivert a víz, zsibbadtam, és hetekig nem hagytam ott egy percre sem.
Olyan 5-6 hónapos korára már sokat lazultam. Muszáj is volt, mert indult a fogzás és a sok éjszakai kelés. Bár volt olyan, hogy hajnalban fent voltam órákat, mert a sírás annyira felizgatott, hogy nem tudtam visszaaludni.
Most a kislányom éppen 8 hetes, és hát összehasonlíthatatlanul lazább vagyok! A kislányom ennek megfelelően sokkal nyugodtabb is, gyorsabban elalszik, könnyebben megnyugtatom, ha valami baja van....
szia. velem is ez volt.
Lassan 4hetes a fiam.
a férjem a megbeszéltek szerint 2hétig lett volna otthon, de vasárnap este, másnap reggelre ment volna már dolgozni, egy órán keresztül sírtam a babaszobában, szopizás és altatás közben, mert rámtört a pánik. előtte is sírtam mikor egyedül voltam a babával, hogy segítsen valaki, elvesztem :) azt megkértem a párom hogy maradjon még egy hetet. tehát 3 hétig volt itthon, de muszáj volt melóba menni. azt kicsit jobban lettem, és már nem igazán vannak ilyen gondolataim :) tehát nyugi. kezd el lazábban venni a dolgot. eddig azért nem volt gond mert volt melletted valaki, de most már csak ti vagytok. sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!