Hogy segítsek rajta?

Figyelt kérdés
Szeparacios szorongás 22 hónapos a kis fiam és kb 1 hónapja kezdődött nála ez a szorongás. Nem tudok sehova menni nélküle mert sír, meg WC -re is jön velem :). Mit tudják csinálni ezzel? Nem tudok menni munkába se mert sír ha elmegyek és nem nyugszik meg ( haza kellett menjek a munkából ) egyedül nem alszik el.
2017. jún. 26. 23:17
 1/3 anonim ***** válasza:
72%

Ez nagyon nehéz! Normál esetben a szeparációs szorongásra az a legjobb reakció, hogy engeded nonstop veled, melletted lenni a babád addig, amíg tombol ez az időszak.

Anno a fiamnak mindkét hullámba előjött a szepa, nagyon sokat olvastam a témában, ugyanis én szinte levegőt venni nem tudtam a fiamtól. És akkor nyugodtam meg, amikor általam nagyratartott gyermekpszichológusok (pl. Vekerdy) tollából olvastam ugyanazt, amit ösztönösen éreztem: ha tombol a szepa, nem lehez elkapatni, nonstop testközelben ajánlott lenni a gyermekkel. Ha csendesedik, újra önállósodni fog, ilyenkor viszont nagy károkat okozhatunk, ha lerázzuk magunkról a gyereket annyival, hogy "Ne hisztizz!".

Én szinte összenőttem azokban a hetekben a fiammal, reggel magamra kötöztem, és este levettem, így nyugodtan teltek a napjaink. Így főztem, takarítottam, sőt, újra a mellkasomon aludt, mint párhetes korában. Így visszagondolva gyönyörű időszak volt, újra az az igazi szimbiózis, akkor viszont elég húzó volt benne lenni. Akkor tanultam meg a gyermekem jelenlétében nagyvécézni.

És tudom, hogy jól tettem, hogy nem erősködtem: mostanra 4,5 éves nagyfiú lett, aki hihetetlen önálló, magabiztos, a társaság központja, imádják az oviban mind a társai, mind az óvónői.

Szval a te helyzeted nagyon nehéz így, hog dolgoznod kell. Elképzelni sem tudom, mi a megoldás. Egyetlen segítség lenne, ha te lennél vele 0/24-ben.

Egyébként kivel van, ha te dolgozol?

2017. jún. 27. 12:06
 2/3 anonim válasza:
Szerintem vidd el psziologushoz és ő kideríti mi a baja lehet hogy történt vele valami vagy mondtak neki valamit és ezért teszi ezeket a dolgokat.
2017. jún. 29. 14:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) hat ott kellett hagynom a munkát most keresek reggel valamit addig az apja marad vele :) szerencsére nincs baj. eddig egy barátnőm maradt vele egyszer de csak sírt. El fogom vinni pszichológushoz és meglátom mit mond
2017. jún. 30. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!