Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyha első gyermeked nagyon...

Hogyha első gyermeked nagyon nehéz eset volt /hisztis, akarsatos, has-fog fájós/ akkor vállalnál mellé másodikat 2,5 év korkülönbséggel?

Figyelt kérdés

Nagyon vacilálunk, de a párom mindig visszatáncol. Naponta veri magát a földhöz 21 hónaposan és iszonyatos bőgésbe kezd bárhol, bármikor, bárhol...

Már tudjuk kezelni, de nem szokik le róla, nem el van kényeztetve! Ő ilyen, de így szeretjük...csakhát a kistesó téma necces.

2010. máj. 7. 11:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

előző

Semmi hátrányát nem látom a nagy korkülönbségnek, sőt.

2010. máj. 14. 23:31
 22/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam 11 hónapos, 3-4 hónapos koráig hasfájós volt, 5-6 hónaposan egy angyalka, 7 hónapos korától pedig napi rendszerességgel sír a foga miatt, jelenleg 7 van kint, de még mindig sír, szóval gyanús, hogy megint vagy 5 jön egyszerre. A nyála hónapok óta ömlik. Na, nem részletezem.. :))

Ha meg nem a fogával van gond, akkor (is) állandóan vele kell foglalkozni, nem 1-2 verset olvasni neki, hanem az egész verseskönyvet egyszerre, meg ilyen apróságok. Mondanom sem kell, hogy ölben lenni is meglehetősen szeret, ha ezt hiányolja, akkor óbégat hangosan vagy éppen nyöszörög idegtépően - ezt órákig is tudja csinálni, reggeli gyakorlat: felkel 6-kor általában, (jobb esetben 7-kor, 8-kor vagy 9-kor)kómásan megetetem, peluscsere, magam mellé teszem, Ő meg nem alszik vissza mindig, hanem ilyenkor nyöszörög. Én meg a fejemre húzom a párnát és könyörgöm neki, hogy hagyja már abba. Aztán 8-9 körül feladom, felkelek, Ő meg elalszik. Ez 7 napból kb. 3x így van :)

Ja, ami a slussz poén: iszonyatosan mohó, emiatt egyfolytában büfiznie kell, ezért is sokat nyöszörög. Akárhányszor felvesszük, mindig van 1-2 büfi, ami bántja.

Ez a hasfájós korszak elmúlta óta így van. És születése óta bukós, tócsákat eregetett a padlóra. A mai napig visszajön a kaja egy része - nyúlós állaggal. A múltkor, zenebölcsin is a földre eresztett egy adagot, egy kislány meg belelépett, nagyon ciki volt :SSSS A doki szerint ez el fog múlni, ha többet lesz függőleges helyzetben, mint fekvőben - mert kúszni - mászni is a napokban kezdett el, ebből következik, hogy ülni nem tud magától. de ültetni sem lehet, mert akkor feszíti magát , és állna, de csak úgy tud, ha fogjuk. 8 hónapos koráig ölben etettem, etetőszéket sem tudtunk használni.. :DD

Nem tudom, hogy másnál mindez így van -e (nincsenek babás ismerőseim :(, de mi bizony nehéznek érezzük / éreztük, de mára már belerázódtunk, és egy percig sem gondolkoztunk azon, hogy jövőre kistesója szülessen. Úgy év vége felé.. :)

Ennél macerásabb nehezen lehetne, ha meg olyan lesz, mint a bátyus, akkor simán kezeljük majd a helyzetet :)

Az éjszakákat viszont 6 hetes kora óta végigaludja, ez nagy szerencse !!! És ilyenkor, este, csak nézem, ahogy alszik, és alig várom, hogy reggel legyen és felébredjen és újra mosolyogjon :)) - Mondjuk úgy 8-kor :)

Bocs, hogy soat írtam, de ilyenkor van időm - és még energiám is ! :))

2010. máj. 16. 23:22
 23/33 anonim ***** válasza:
Ó nem olvastam végig az írásokat, csak eszembe jutott, valahol írta valaki, hogy azért vállalták a másodikat, mert tudták totál-mega-brutál lesz az a 2-3 év, de utána már sokkal könnyebb.
2010. máj. 17. 09:42
 24/33 A kérdező kommentje:

:o)

Az utolsónak: Mi hasonló cipőben játunk annyi kivétellel, hogy 19 hósan aludta át az éjszakát addig 3-4x szopizott éjjel, viszont ő nem bukott. De még a könyörgés is stimmel :)O)

És nálunk is lesz tesó!!!!!Mostmár emélem minél hamarabb :

2010. máj. 17. 16:51
 25/33 anonim ***** válasza:
Megváltoznak a gyerekek a kistesó után. Sokkal jobbak megértőbbek és csendesebbek lesznek...
2010. máj. 17. 22:18
 26/33 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti, hosszú választ író vagyok. Ma is egész nap ment a fogfájás + az ölben cipelgetés, egész nap 1 órát aludt :S Most meg már megint olyan édes :)

Jó, hogy a tesó mellett döntöttetek, egy kis humorral meg tényleg könnyebb "átvészelni" a nehezebb napokat, persze mi sem mindig vagyunk vicces kedvünkben :)

Írsz majd ide, ha babát vársz ? :)

2010. máj. 17. 23:28
 27/33 A kérdező kommentje:

Természetesen, remélem minél hamarabb!!!!

Már 38 napja nincs mensim, de előző hónapban is vmi oknál gova a 32 nap helyett 40 napra jött meg...nem értem.

2010. máj. 18. 09:30
 28/33 anonim ***** válasza:
Nálunk 3 éves lányom hisztis akaratos izgága rossz alvó és még sok minden,az 1 éves kicsi fiam pedig türelmes ,angyalka észre se vesszük hogy itt van még egyedül is eljátszik.Szóval kimondottan ellentétek,mintha nem is tesók volnának.
2010. máj. 18. 12:52
 29/33 anonim ***** válasza:
Van egy 22 hónapos fiam és egy 2 hónapos lányom.Hát tudnék mesélni...Röviden a fiam nem volt hasfájós de az istenért se akart aludni ha me aludt akkor a mi ágyunkba, aztán 6 hónapos korában kezdett változni 8 hónapos korától átaludta az éjszakát, 9 hónaposan már szó szerint szaladt, nem volt megállás. Akkor mondták, hogy megváltoztatják a törvényt, hogy meddig lehetsz otthon. A férjem is unszolt legyen játszópajtása stb. Hát belefogtunk. A terhességemmel nem volt gond, de a fiam 15 hónapos korában bekattant alig bírtam vele annyit hisztizett, a baba elég kicsi lett biztos emiatt astressz miatt is.Aztán 18 hónaposan egyre kedvesebb gyerek lett belőle elkezdett beszélni stb. És a legfontosabb, hogy szeretettel tudtam rá hatni.Azán 20 hónapos korában megszületett a kishuga. Nagyon hiányoztam neki míg a kórházba voltam, nem értette az egészet. A lányom 1 hetes korától 1 hónapos koráig üvöltött hasfájós volt kegyetlenül, alig éltem. Aztán ott a délutáni altatás senki nem fogta meg a babát míg a nagyot altattam, tehát csúszott a jól bevált napirend, ami sok feszültséget okozott. Itt van még a végeláthatatlan szoptatás is. Szóval jól gondolja meg mindenki, mert a nagyot napi 2-2X játszótereztetni is kell, aztán főzni folyamatosan mosni vasalni, takarítani. Most hogy nincs hasfájás egész türhető a helyzet végre, de 1 hónapig megéltem a poklok poklát.
2010. máj. 20. 12:43
 30/33 A kérdező kommentje:

Nincs visszaút, babánk lesz :O) Január 18.án érkezik hozzánk a kisetesó 27 hónap korkülönbséggel.

Remélem nem lesz hasfájásos a picúr, mert mi az első babánkkal 4 hónapig kínlódtuk .

2010. máj. 20. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!