Hogyha első gyermeked nagyon nehéz eset volt /hisztis, akarsatos, has-fog fájós/ akkor vállalnál mellé másodikat 2,5 év korkülönbséggel?
Nagyon vacilálunk, de a párom mindig visszatáncol. Naponta veri magát a földhöz 21 hónaposan és iszonyatos bőgésbe kezd bárhol, bármikor, bárhol...
Már tudjuk kezelni, de nem szokik le róla, nem el van kényeztetve! Ő ilyen, de így szeretjük...csakhát a kistesó téma necces.
szia,
nekünk is van egy 16 hós kisördög palántánk, fiú. Has/fogfájós és néha hisztis. Nagyon jó lenne egy kistesó, de nálunk anyagilag nem megy.
Ha megtehetitek, akkor hajrá! Lehet hogy egy kistesó pozitívan hatna a báty viselkedésére! :) (kivéve féltékenység ugye...:)
Hát, ha "börtönbe kell zárnod" magad elől, hogy agyon ne csapd, akkor hiba volna újabb teherrel sújtani magadat. Az első évek nagyon fárasztóak, és könnyű a türelem végére érni. Ha már az egy kikészített, hogyan lenne türelmed még egyhez? Mert itt nem a gyermekről van szó, hanem saját magadról, hogy mit bírsz ki, mi haladja meg erődet.
A hiszti amúgy nem valamiféle égi csapás, a gyermekkel való helyes kommunikáció nagyban elejét veszi. Sajnos, ennek módját sehol sem oktatják. Illetve, én egy elődadásról tudok, hogy lesz, és a tavalyit is meghallgattam, és nagyon sokat tanultam belőle. A Békásmegyeri Közösségi házban lesz, a jövő hónap végén.
Mert kérdezted, ezért adok tanácsot, hogy várjál kicsikét, a következő gyermekkel, engedd kissé kipihenni magadat. A kissé nagyobb korkülönbség amúgy is jót hoz gyermekednek, későbben, már értőbben kell osztoznia a jövevénnyel világán, amely Te vagy, és leszel is még sokáig.
Természetesen sarkítottam az "agyoncsapással" kapcsolatban. Nálunk nem a hiszti a legnagyobb probléma, azt tudom kezelni. /kivéve amikor nem hagyja abba mert épp rájött a félórán át üvöltés. Na ekkor zárom be mert nem bírom hallgatni, amit művel./
Nekem inkább a kezdeti has-fogfájás és az akaratosság ami a nehéz. Valószínüleg ezért nem bírom már amikor -idételnül- üvölt, mert 6 hónap végig sírt non-stop. Mindig másért.Fájt a foga, hasa, fújt a szél és még sorolhatnám. Szóval nem vagyok idegbeteg, csak igyekeztem némi humort vinni a dologba. Sajnálom, hogyha félreérthető volt és sokan az én idegi állapotomat vélik kétesnek.
Szerintem jó, hogy humort vittél bele az írásodba, én pl. nem gondoltam komolyan, hogy agyoncsapnád a gyereket. :)
Nem hinném, h idegbeteg lennél... :)
Van igazság abban, amit az előző hozzászóló írt, hisz a saját türelmedről van szó, a hiszti meg a kor sajátossága.
A has/fogfájós korszak is a Te idegeidet feszítik, hiszen szeretnél segíteni a csöppségen, de nehezen megy. Nem mindig használnak a csodaszerek....
Viszont azért már van rutinod benne,nem? :)
Én ódákat tudnék zengeni arról, miért nem jó a nagy korkülönbség, de ez is egy olyan "probléma", amit minden család másképp kezel.
Ha a helyedben lennék, én vállalnám a picit. Hidd el a rutin, meg az eltelt 2,5 év megkönnyíti a helyzeted.
aztán agyon ne csapd... :P
:)))
utolsónak: detto ugyanaz nálunk mint amit te írtál az utolsó mondatodként. 9 hósan mi nekiálltunk tesóprojektelni, mert átaludt éjszaka még nem volt, örökké sírt mindig másért az első 6 hónapban, minden fog egy őrült szenvedés hetekig, szarul eszik, vacakul alszik, - amúgyí édes :DDDD - szóval, vagy kapunk egy "egyszerű" gyereket, vagy jön még egy amilyet már megszoktunk....
11 hós volt mikor becsekkolt az öcsi. Őszre várjuk.
Sokan rátapintottatok a lényegre és én közben annyira beleástam magam a babillatba, hogy napról napra jobban vágyom egy icipici babára, kistestvérre a gyermekemnek. Remélhetőleg könnyebb lesz, hiszen már lesz egy közel 3 éves segítségem :O)
Óóó jesszumpeppi :OD
Én 9 évet vártam.
Most van egy kamaszodó 10 éves fiam és egy igazi drámakirálynő 14 hónapos lányom.-))))))
Amikor a fiam 2-3 éves volt, inkább mentem volna gyalog Vlagyivisztokig, de nem válallatam volna be egy másodikat.
Sokat voltam vele egyedül, volt hogy hetekig, talán ez is közrejátszott.
APárom dolgozott, külföldre járt.
Most meg már, ha a párom nincs itthon, akkor sem vagyok egyedül a kicsival, mert ott a nagy, tudok kihez szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!