A kisgyerekem (most lesz három éves, rászokott, hogy evés közben elmászkál az asztaltól, nem tud az evésre koncentrálni-ezt hogyan orvosoltátok?
Szerintem sem fogja meghatni. Három gyerekem háromféle étkezés terén.
Egyik soha semmilyen körülmények között nem ült bele a székébe enni. Kivárom, hogy megértse. Nem tudok mást tenni.
Én igazán nem vagyok egy keménykezű szülő, de amikor az enyém csinálta ezt, hogy felugrált, kétszer szóltam neki, harmadszorra az egész kajáját elveimmel ellentétben kidobtam a kukába. Volt nagy sírás, de elhiheted, többet nem csinálta. Ha megetted a maradékát, és 20 perc múlva kitalálja, hogy mégis éhes, akkor így járt. Nem olyan kicsi már, hogy ne fogná fel, hogy bizonyos cselekedetek bizonyos következményekkel járnak.
Egy közel 3 éves gyereket pedig nem kéne már rendszertelenül, minden nyekkre megszoptatni. Amíg nassolásként szopik, nyilván nem fog rendesen enni.
Szerintem ha egy gyerek nem tudja együltében megenni az ebédjét, akkor az a gyerek nem éhes, vagy nem ízlik neki az ebéd. Esetleg megy a tévé, vagy valami más elvonja a figyelmét, bár szerintem ha elég éhes, még ez sem feltétlenül probléma. Nálunk mindenesetre a tévé mindig ki van kapcsolva, ha eszünk. 2 ovis gyerekem van.
Én azt nem engedem meg a gyerekeimnek, hogy elvigyék az ételt az asztaltól. Ha enni akar, üljön le az asztalhoz. Arra figyelek, hogy ebéd előtt 1 órával már ne egyen, nálunk cukros nasik és üdítők sincsenek. Gyümölcs és víz van főétkezések között. Édes desszert csak ebéd és vacsora után, ha rendesen ettek. Azt igyekszem elkerülni, hogy evés közben bármiből veszekedés alakuljon ki, fontos a jó hangulat, nyugalom. Ha keveset esznek valamilyen okból, nem erőltetem az evést. Ha felállnak az asztaltól, megkérdezem, hogy befejezték-e, és ha igen, a maradékot megehetjük-e. Ha igen a válasz, ahhoz tartom magam. Azt megfigyeltem, hogy ha elég fehérjét esznek főétkezéskor, tovább tart a jóllakottságuk, és nem lesznek túl hamar újra éhesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!