16 éves lány vagyok. Mennyit aludjak, hogy másnap ne legyek fáradt az iskolában, és tudjak koncentrálni az órákon?
AZ, hogy 8 óra a minumum, amit aludni kell, egyáltalán nem igaz. Ez egyénfüggő, mindenkinek más és más az alvásigénye.
Nekem például a 8 óra a legrosszabb, vagy kevesebbett kell aludnom, vagy többet, mert ha ennyit alszom, akkor vagyok a legfáradtabb. Én gimi alatt 6 órát aludtam általában, mert nekem az volt az ideális.
Ma már össze-vissza alszom, de még mindig azt mondhatom, hogy akkor vagyok kipihent, ha 6 órát alszom vagy 10-nél többet.
Ki kell tapasztalni!
Viszont 16 éves korban az lenne a legjobb, ha éjfél előtt minimum 1-1,5 órát tudnál aludni, mivel ez a mélyalvás időszak.
Én sokáig voltam kába tyúk mert mindenhol azt olvastam 8 óra alvás elég már ilyenkor, 16 éves már nem csecsemő hogy aludjon... ennek ellenére én délután tanulás közben bealudtam, éjjel ébredtem...stb. szóval borult minden, és örökké fáradt voltam. Azóta már kitapasztaltam hogy nekem 9-10 óra alvás a legjobb.(Igazából nehezen alszom el, tehát valószínűleg nekem is elég lenne 8 óra, ha tényleg végigaludnám) Kevesebbel is lehet élni, de akkor kelek kipihenten magamtól.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!